2011. november 9., szerda

Anyósnyelvvel burkolva

Emlékeztek még az Anyósnyelvre? Minden suliban, közhivatalban ott figyelt a hosszú húsos levelű, kiirthatatlan növény latin nevén Sansevieria trifasciata.
Nem is olyan régen, amikor a kevés fénnyel megáldott fürdőszobánkba kerestünk növényeket (a sötét zöld, szintén elpusztíthatatlan fajta Ikeáson kívül) a kertész egy bocsánatkérő félmosollyal hozta oda nekünk, hogy talán EZ majd megmarad. Első blikkre zsigerből tiltakoztam - annyit tudtam mondani, hogy ez egy olyan "szocis" növény, és elkapott egy enyhén nyomasztó, kellemetlen érzés, ami akkor jelentkezik, ha az általános iskoláimra, vagy gimnáziumomra gondolok (így utólag jöttem rá, hogy nem nagyon bírtam az iskoláim légkörét...) Aztán átgondoltam, hogy valójában akkor nevezhetem magam független felnőtteknek, ha képes vagyok felülvizsgálni a belém nőtt prekoncepciókat, és felülbírálni őket. Mert jobban megnézve ez egy gyönyörű növény, üde zöld, vastag egészséges levelekkel csodálatosan mutat majd a szürke kaspóban a világos beige fal előtt. Azóta is ott figyel hálásan a fürdőszobában. Na de nézzétek ezt a házat. Az 1994-ben alapított, dizájn bútorokkal foglalkozó Firma Casa úgy döntött, épületük megérett egy face-liftingre, és megbízta a fiatal építészekből és dizájnerekből álló brazil SuperLimão Studio-t (kiegészülve Fernando és Humberto Campana dizájnerekkel), hogy álljon neki a tervezésnek. Az eredmény egy egyszerű formájú modern épület lett, amelyet egy 3,500 vázából álló, több, mint 9,000 növényt (anyósnyelvet) tartalmazó zöld fal borít.Kifejezetten ütős, nem?

Forrás: yatzer
SHARE:

3 megjegyzés

  1. az anyósnyelv formájából fakadóan egy nagyon egyszerű, de annál inkább dizájnos növény. High-tech enteriőrben nagyon vagány tud lenni, én láttam már fogorvosi rendelőben. s leesett az állam :)

    VálaszTörlés
  2. persze a váróban volt a növény, s nem pedig a kezelőben :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.