2011. november 22., kedd

Póklámpa by Nikoletti :)

Tűkön ülve vártam, hogy elkészüljön első saját tervezésű póklámpám, mígnem tegnap végre összeszereltük a helyszínen. Nem is tudok várni a professzionális fényképek elkészültére és közzéteszem az iphone-ommal készült képeket. A lakás még építési terület, de már gyülekeznek a leendő lakók: a kisszekrény és a székek a Möbelkunsttól érkeztek, és Németországból rendeltük a dán Lightyears Caravaggio lámpáit. A póklámpa most épp az ő helyüket foglalja el (itt van már kampó), egyébként a nappaliba szánjuk.Na, de mi is a lámpa története? Nagyon sokáig nem találtunk megfelelő fő fényforrást a nappaliba. Valami finoman indusztriálisat kerestünk, ami jól mutat a nappali beton falánál, és nem üti az étkezőasztal felett lógó két Caravaggiot. Végül beugrott nekem az Autobahn Octopusa. Igen ám, de már nem két fillért költöttek a lámpákra, és megbeszéltük, hogy ez már nem fér a büdzsébe. Mindezt az irodánkban beszéltük át, ahol egy Ikea Forsa íróasztal lámpám van.És akkor bevillant, hogy láttam én egy jópofa próbálkozást már az Ikea Hacker-en, amikor egy kreatív lámpakészítő asztallámpákat csíptetett egy inox salátástálra, és ebből lett egy mennyezeti lámpa.
Gyorsan felvázoltam a megrendelőnek, hogy mire is gondolok, hogy ne valami gányolt konstrukciót képzeljen el, hanem profi csapat segítségét fogom kérni, hiszen ez sem lesz két fillér, nézzen is ki úgy. Asszem jó lehet a beszélőkém, amikor lelkes vagyok, mert mosolyogva áment mondott...:)
Ekkor felkerestem az Alchimista Stúdiót, akikkel korábban már dolgoztunk együtt, és tudtam, hogy nagyon precíz és innovatív csapatról van szó. Felvázoltam nekik, hogy hogyan képzelem el a lámpát 8 db fényes fekete Forsa íróasztal lámpa és egy 20 cm átmérőjű Blanda Blank salátástál segítségével. A végső megoldást már közös gondolkodás szülte meg, az ő ötletük volt például, hogy a takaró rózsa szintén tálból készüljön.
Köszönöm Emesének a gyártás folyamatáról készült képeket!Szinterezés előtt:Lefestve, még csomagolva:Kicsomagolva már csupa láb...Kicsit olyan, mint egy Moooi Dear Ingo, csak fele annyi karral, és hatod áron.
Köszönöm a megrendelőknek a lehetőséget, és az Alchimistának a hibátlan kivitelezést! :)
SHARE:

9 megjegyzés

  1. Ez tök jó lett! Asszem nem csak a beszélőkéd jó :))

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Lehetne tőletek ilyet rendelni, vagy az elrontaná az ötlet egyediségét? Egy nagy tárgyalóba keresünk lámpát és ez nagyon tetszik.

    Szép napot,
    Tamás

    VálaszTörlés
  3. Köszi, csajok! :)

    Szia Tamás!
    Lehet rendelni, persze, keress meg e-mailen.
    P.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kúl! Még, még fotókat a munkáidról!:) Ugye ez az a lakás lesz, aminek a terveit még régebben felraktad?

    VálaszTörlés
  5. Teee, te kis ikeahacker :) Nagyon ütős darab lett, gratula!!

    VálaszTörlés
  6. Nicsak, mivel találkoztam a curbly-n :) http://www.curbly.com/users/capreek/posts/14225-roundup-10-favorite-ikea-lamp-makeovers-and-hacks

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.