2011. december 7., szerda

Akár karácsonyra: Virág Judit Art Collection

Virág Judit már hosszú ideje meghatározó szakembere a magyar képzőművészeti piacnak. Saját galériájának kirobbanóan sikeres indulása egy okosan felépített, tudatos marketingstratégiának köszönhető, a hosszú évek óta töretlen nimbuszhoz viszont ennél többre volt szükség. A Virág Judit Galériát a szakértelem és az abból következő intuíció (vagy előrelátás) viszi előre az ilyen ínséges időkben is. A Falk Miksa utcai kiállítóteremben nem csak aukciós képeket gyűjt és mutat be, de olyan időszaki kiállításokat is tart, amelyet bármely nagy múzeum elirigyelhetne tőle (ilyen volt például a nemrég véget ért 121 legszebb Mednyánszky-festmény c. kiállítás, amelynek anyaga nagy hazai és külföldi közintézményektől, valamint jelentős magángyűjteményekből származott).
Most megint egy izgalmas újdonsággal rukkol elő: a Virág Judit Art Collcetion kivezeti a magyar festészetet a galériák falai közül, és minden ember számára elérhetővé teszi azt. A Korniss Dezső: Nő zsiráffal, vagy Scheiber Hugó: Önarckép című festmények alapján készült porcelán mokkás, cappucino-s és teás készlet kedves karácsonyi ajándék lehet minden műértő (és nem értő) barát, vagy családtag számára.Nekem a például ez a fekete-fehér és kicsit piros Korniss csésze a kedvencem (annak ellenére, hogy édesapám Scheiber gyűjtőnek akart beállítani, csak mert 20 évesen egy olyan korai akvarelljére licitáltattam vele, aminek színei jól mentek az akkori szobám narancssárga függönyeihez...).
Ilyen fekete cukortartót, és piros kiöntőt vennék hozzá.A blogomon ez off topic, de azért jelentem, az asztalin kívül van selyem kollekció, dizájn és táskakollekció. Ez utóbbiból bemutatok néhányat, mert eléggé rájuk kattantam.Válltáskánk rímelhet a vitrinben tartott kávés szettünkre... A pirosért teljesen odavagyok!A pipere és laptop táskákat pedig Tihanyi Lajos, Vaszary János, Gyarmathy Tihamér és Frank Frigyes képei díszítik.Szerintem klasszak.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.