2011. december 1., csütörtök

Fretyán Viktor és a borostyános ház

Imádom, hogy megint magyar névbe botlottam a nemzetközi blogporondon.
A 3d látványtervezéssel foglalkozó Fretyán Viktort a hazai internetes protálokon nem könnyű megtalálni, de angolul már készült vele interjú egy neves internetes szaklapban. Abból kiderül, hogy az 1983-ban született fiatalember általános iskolában fertőződött meg a 3d tervezéssel, így egyenes út vezetett számára a Műszaki Egyetem Építész Karára, ahol idén végez. Szabadúszóként dolgozik, 12-15 órát a hét 7 napján, főleg külföldieknek tervez. A munkája olyannyira a hobbija, hogy szabadidejében is látványtervez, saját elképzelésein dolgozik ilyenkor. Maximalista, kedvenc professzora mondását, miszerint "az elég jó se nem elég, se nem jó" abszolút magáénak vallja.
Na, ez látszik minden munkáján....
Én most egy svábhegyi házat "hoztam" el ide (de holnapján érdemes megnézni a többi munkáját is), ahol annyira nemzetköziek a viszonyok, hogy néhányszor át kellett olvassam a blogbejegyzést mire megértettem, ki kivel van...:)
A nemzetközi hírnévnek örvendő lengyel fotográfus, Tomasz Gudzowatyon budapesti háza ez, amelyet egy japán építész, Satoshi Okada tervezett. Ennek látványtervét készítette el Viktor. Ez így elég ütős csapat lett, nem? :)Forrás: Home-Designing
SHARE:

2 megjegyzés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.