2011. december 16., péntek

Tervezzünk tavaszra: Cseri Porta az Őrségben

Én is úgy vagyok vele ilyenkor decemberben, amikor még annyira messzinek tűnik a jó idő, hogy eszembe nem jutna tavaszi-nyári utazásokat szervezni. Szerencsére Dani (a férjem) nagyobb átérző képességgel rendelkezik (és jóval összeszedettebb is nálam), így utazásaink zöme legkésőbb fél évvel korábban lefoglalva vár ránk. Mint az őrségi hosszú hétvége is, amit barátainkkal fogunk eltölteni a szalafői Cseri Portán.
Erre a csodálatos vendégházra nyáron találtunk rá, amikor a véletlen úgy hozta, hogy hosszúra nyúlt külföldi nyaralásunkat - gyerekestül, kutyástul - még néhány nap Őrséggel is sikerült megfejelni.
Én nem szoktam leki és egészségi állapotomat se energiamezőkre, se vízerekre visszavezetni, mi sem állna távolabb tőlem, de van abban valami, hogy egyes helyeken sokkal nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban érzem magam, több az energiám és jobban alszom. Az Őrség ilyen hely. Hatalmasakat lehet kirándulni, biciklizni, állatokat nézni, vagy éppen lustálkodni, finom házias ételeket enni, kézműves termékeket és helyi specialitásokat beszerezni. (Én épp kifogytam kedvenc őrségi dióolajomból - salátába csúcs - és bár a neten is rendelhető, alig várom, hogy személyesen vegyem át.)
De visszatérve a portára... Őszintén szólva mi nem is itt szálltunk meg, hanem a szomszédban, csak kicsit körbejártunk a környéken, hogy személyesen keressük meg a következő alkalom tuti-szállását. Így ismerkedtünk meg Csernák Cseri Ildikó "gazdasszonnyal" (itt megjegyzem, hogy a nagyon szívélyes vendéglátáson kívül nincs benne semmi gazdasszonyos... :), aki elmesélte, hogy sok évnyi világlátás után hazatérve szerettek bele az Őrségbe, és vettek itt földet. Érződik is az egész portán egyfajta határokon átívelő jó ízlés: antik és ikea darabok jó barátságban sugároznak végül hamisítatlan vidéki életérzést, miközben könnyed és barátságos marad a légkör. Minden olyan szép, tiszta, rendezett, jó szívvel gondozott.
Határozottan ajánlom!A fényképeket a Cseri Porta weboldaláról kölcsönöztem.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.