2011. december 30., péntek

Pezsgődugó bútorok

Ha holnap - Isten ne adja - éjfél után leül a hangulat, és a kezed még biztosan kezeled, ráadásul menő, parafás pezsit bontottatok, akkor irány minibútorokat gyártani. Kérek fényképeket! :) Ihletésnek álljon itt néhány korábbi próbálkozás. Lehet túlszárnyalni!
Mi, műanyagdugós proletárok pedig kreatívkodjunk a dróttal...
Képek: musings
SHARE:

Vidám ventilátor

Még nagyon régen írtam egy ventilátoros posztot, és már akkor is megállapítottam, hogy itthon nagyon gyatra a kínálat. Ez azóta sem lett jobb (dizájn ventilátorokkal foglalkozó cégek jelentkezzetek, és önként, dalolva reklámozlak Benneteket! :)), ezért is örültem meg ennek a csináld magad darabnak a Design*Sponge blogon. Sima fehér rondaságok (lámpával, vagy anélkül) itthon is beszerezhetőek jó áron. Egyszerűen díszítsük ízlésünk szerint. Például kék cikcakkosra. :)
Papírboltokban kapható átlátszó, ragadós fólia, amiből kivághatjuk a tetszőleges mintát. Felragasztjuk, aztán lefestjük, és kész is!
Jaj, csak lenne már nyár!
SHARE:

2011. december 29., csütörtök

Lago LAVABO SKIN

Van egy jó hírem a dizájnfanatikusoknak: repjegy és szállás (már jó ideje) betárazva az idei milánói bútorkiállításra, az iSalonira, ahonnan majd "élőben" is bejelentkezem a legmenőbb újdonságokkal.
Izgatottan várom a Lago standját, amely minden évben az egyik legizgalmasabb. Tavaly sem lehetett másképp... Legalábbis szerintem nagyon menő a "falról lehúzható" mozaik mosdó. Mint egy második bőr. Ezért is lett Skin a neve.
Forrás
SHARE:

Templomból otthon

Nem először szerepel lakhatóvá alakított templom a Térkultúrán, de ez most igazán menő. Világos, légies a sok üvegfelületnek köszönhetően, és került bele még medence is. Tudom, sokan szentségtörésnek gondolják az ilyen átalakításokat, pedig szerintem tök jó példák az épületek újrahasznosítására.
Azért látszik, hogy a házat gyönyörűen megtervezték és kivitelezték, de az enteriőrt már a tulaj maga gondolta berendezni... Csak így tudom megbocsátani ezt az extrém ronda ülőgarnitúrát (! - fúj...) ezzel a vaskos étkezővel.
Kívülről pedig ilyen. Egy igazi templom.
Forrás: 1 Kind Design
SHARE:

2011. december 28., szerda

Guruló fatároló

De csinos módja ez a rönkök tárolásának, és egy kis ihletéssel, akár magunk is elkészíthetjük.

Forrás: the style files
SHARE:

A styling minden

Néha csak nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy az átlagosból különleges legyen. Az a tapasztalatom, hogy sok embernek igenis jó ízlése van, így az alapdarabokat is jól választják meg, csak éppen az összhang létrehozására nincsen tapasztalatuk.
Én egyébként szívesen segítek ebben. Mondhatni ez a kedvenc műfajom, ilyenkor lehet kevés munkával látványos eredményt elérni. Pont most fejeztem be egy családi házat, ahol nagyon minimál költségvetésből kellett négy emeletet stylingolni country stílusban. Annak ellenére, hogy ez a stílus nem áll a legeslegközelebb hozzám, magam is úgy meglepődtem a végére, amikor a kész házba mentem képfelakasztási projektet koordinálni: szerénytelenség nélkül kénytelen vagyok megállapítani, hogy marha jó lett... :) Jól megválasztott falburkolatokkal, színekkel, szőnyegekkel és kiegészítőkkel csodát lehet tenni.
Mint például ebben a nappaliban (ami - félreértés ne essék - nem az én munkám, arról sajnos nem készítettem képet, legutóbb este voltam ott...).
A döglött falszínt, a ronda képet kellett csak lecserélni, hogy menő legyen a szoba. Egyébként szerintem az előző szőnyeg szebb, mint az új, bár kétségtelen, hogy ez utóbbi frissebb, könnyedebb. A jól megválasztott asztali lámpák szépen integrálják a kék-fehér mintás foteleket. A durván más mintás függöny nagyon bátor választás.
De a függöny mintájában megjelenő, markáns (a kékkel kontrasztos) narancs megjelenik egy szőnyegen, és máris megvan az összhang. A szőnyeg közelében megtalálható, a függöny anyagából varrt párnák még rásegítenek.
Az óra dekorációs elemként való felhasználása biztos siker: nem zavar bele a színekbe, könnyed, és funkciója is van.
Ez az "esettanulmány" tökéletes példa arra, hogy minden otthon különleges, csak némi segítség kell a hangulatok elővarázsolásához.

 Forrás: design*sponge
SHARE:

2011. december 27., kedd

Filisky Little Pear - kicsi egyiptomi körték

Ezek a tündéri lámpácskák kombinálják a tradicionális keleti kézműves technikát és a XXI. századi nyugati dizájnt. A kicsi lyukak csodás fényhatásokat rajzolnak a mennyezetre, a lámpa ezzel hamisítatlan alibaba hangulatot varázsol bármely - akár minimál - enteriőrbe. Megrendelhető 55 euróért az Interneten keresztül, a le souk shopban.
SHARE:

2011. december 24., szombat

Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánunk Nektek!

Egyetek-igyatok-ünnepeljetek jót ma este!
SHARE:

2011. december 22., csütörtök

Karácsonyi hangolódás

...kötött/horgolt díszekkel.

Forrás: Remodelista
SHARE:

Drótpanton

Elég sokat, mintegy 51 évet kellett várni ahhoz, hogy Verner Panton híres, rakásolható műanyagszékét drót változatban is megvásárolhassuk. Ez akkora ötlet, hogy egész egyszerűen nem értem, miért nem jutott senki eszébe hamarabb (vagy csak nem tudok róla? :))... Annak fényében meg pláne furcsa, hogy a híres tervezőpáros, Charles és Ray Eames Plastic Side Chair-je (amely az első tömeggyártásban készült műanyagszék) már egy évvel a debütálás után (1951-től) kapható volt drót verzióban.
Nos, ha Pantonnak nem is jutott eszébe anno, szerencsére a Le Pelican-nak ma igen, és ha Ti is beleszerettetek, akkor 299 EUR-ért juthattok hozzá.
SHARE:

2011. december 21., szerda

Gyöngyös lámpa

Vidám kis hippi lett ez a sima drótlámpa, hogy ilyen gyöngyruhát öltött. Csináld magad, vagy rendeld meg a Dottir&Sonur-tól.
SHARE:

2011. december 20., kedd

Síelnék itt Svájcban...

Tegnap megérkezett postaládámba a Livingetc 2012. januári száma, ahol találkoztam Heinz Julien dizájnvállalkozó (akármit is jelentsen ez...) loftosra hangolt zermatti otthonával. Elég lenyűgözőnek találtam, így kerestem róla képeket, hogy megosszam Veletek itt is.
Leginkább az állítható magasságú és VILÁGÍTÓ étkezőasztal fogott meg. Négy, tetszőleges hosszra engedhető kötélen függ. Most éppen normál étkezőasztalként funkcionál, székekkel körberakva.
Ha a köteleket lejjebb állítjuk, autentikusan sushizhatunk az asztal körül. Vagy egy arabos, heverészős vizipipa-partit tudok elképzelni még ebben a formában.
De felküldhetjük az asztalt a plafonra is, ha Richard Claydermant várjuk egy kis házi muzsikára.
Képek: TravelModus
SHARE:

2011. december 19., hétfő

Csomagolás papírcsipkével

Ha szeretnél romantikus és egyedi csomagolást, ráadásul kedvező árfekvésben, akkor idén használj papírcsipkét! Kapható például ITT.
Forrás: HomeShoppingSpy
SHARE:

Színes fürdő

Vidám fürdőszobát találtam. Kedvencem az ötletes, farmerokból összevarrt tároló.
Forrás: vtwonen
SHARE:

2011. december 17., szombat

Hétvégi matiné

Mátyás ezen a hétvégén Japánba látogatott. Korábban nem így gondoltam, de most nagyon vele mennék: izgat a high-tech környezet, és kíváncsi lennék hogy fér meg a tradicionális japán kultúrával.
Forrás: freshome
Építész: Keiji Ashizawa Design
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.