2012. január 31., kedd

Mátraházi Ózon Hotel

Az előző hétvégén a Mátrában jártunk. Kirándulgattunk, havaztunk egyet a gyerekekkel, és wellnesseztünk, amennyi csak belefért. A mátraházi Residence Hotel Ózonban szálltunk meg, ahol Dani (a férjem) már járt korábban, és nagyon elégedetten érkezett haza.
Tudom, elég gáz, de nem tudok kibújni a bőrömből: lakber szemmel figyelve a magyar négy csillagos hotelek nagy része nem valami menő, és sajnos itt sem volt ez másképp.
Félreértés ne essék, az ízlésvilággal nagy általánosságban nem volt gond, inkább az olcsójános megoldások zavartak.
A közös helyiségekben például harmadvonalbeli állólámpák kókadoztak ide-oda a használat terhe alatt, a zsinórokban kellemesen meg lehet botlani.
Volt némi (önmagában tényleg szép, de a padlót ütő) kőmozaik falburkolat gyanánt, de csak esetlegesen, hülye helyeken befejezve, látszott, hogy spórolni kellett a munícióval. A világítást sok helyen az ormótlanul vágott gipszkarton álmennyezetbe rejtett hideg fényű led volt hivatott ellátni. Kellemetlen, hangulattalan fényt szolgáltattak a közös helyiségekben.
A "lakosztályunk" igazán klassz volt, két helyiséges, külön emeletágyas gyerekszobával. A bútorozás alapvetően ízléses, bár a bútorok lamináltak, és kínosan ügyeltünk, nehogy rossz kapcsolót nyomjunk meg, és a rejtett ledsorok itt is elrontsák az alapvetően kellemes fényeket... A fürdőszoba is okés, bár szakértő szemmel megint bele kell kötnöm: a magas fényű, ám fa erezetű csempét a buborékos üvegmozaik mix volt hivatott csinosítani, mindezt a szürke pult bántóan ütötte...
Érdekes, leginkább csak akkor vettem észre, hogy az építészet igazán csodálatos, amikor gépet ragadtam magamhoz...
Ezért szomorú, hogy ilyen képkompozíciók rontják az összképet...
De amint túltettem magam azon a szomorú tényen, hogy láthatólag a berendezéskor szűkült a büdzsé, minden a legnagyobb rendben volt. A személyzet elképesztően kedves, a wellness rész tágas és nagyon kellemes, főleg az esténként mécsesekkel kirakott fa padló a bejáratnál (bár sajnos a medence itt sem alkalmas úszásra), a konyha pedig tényleg kitűnő. A bőséges bor és pálinkakínálat se rontotta el a kedvünket... Vagy a bejáratnál kínált forralt bor és tea sem. A környezet (és a kilátás) pedig páratlan.
Ne hagyjátok eltántorítani magatokat a kekeckedésemmel (ez csak kákán a csomó), és ha van rá alkalmatok ne hagyjatok ki egy jó hétvégét Mátraházán! Mi zseniálisan éreztük magunkat.
SHARE:

5 megjegyzés

  1. Ez egy olyan szokásos magyaros zavaros:)

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a blogod, az izlesed, a posztjaid, de most szerintem elkepesztoen kritikus vagy!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is szuper hely, bármikor visszamennék :), laikus szemmel viszont gyönyörű és kifinomult a szálloda, habár azért nekem is szemet szúrt egy-két apróság.

    VálaszTörlés
  4. A wellness részben gyereknek vannak jópofa megoldások? vagy csak egy sekély körmedence és kész? Köszi előre is a válaszod!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.