2012. január 16., hétfő

URBAN gyerekszék: imádom!

Múlt héten az Ikeában jártam, és lecseréltem végre babaszékeinket rendes, junior gyerekszékre.
Az Ikea Urban itthon fehér és zöld színekben kapható, az előbbi annyira kelendő, hogy épp új pakkot kellett leszedetnem a polcrendszerről.
Amióta csak helyükre kerültek az új szerzemények, nap, mint nap gyönyörködöm bennük. Rendkívül masszív kis bútor ez, ráadásul a végtelenül letisztult, üde formavilág istenien passzol a Pantonjainkhoz. A gyerekek úgy hívják, "létrásszék"...:)
Bár az ára elsőre  nem tűnik olyan hű, de olcsónak, azért fejben (és photoshoppal) végeztem egy kis összehasonlítást...
Azért komolyan.... Még, ha a felsorolás végére oda is tettem volna a Pantont, mint nagy gyermek opciót, akkor is beljebb vagyunk, mint a Stokke... :) De nem elhanyagolható az a tény sem, hogy miután a gyerekek kinövik az Antilopot, az továbbvándorolhat egy baráti család csemetéjéhez (ahogy ez nálunk is történik).

(A Stokke ellenesség valahogy mélyen belém kódolódott, pedig én általában hajlandó vagyok tök sok pénzt kiadni egy bútorért. Egyszerűen "parasztvakításnak" találom ezt a gyerekkel nő dumát, hiszen a sok kütyü hozzá, ami ezt biztosítja, sokkal drágább, mint egy átlagos gyerekszék, ráadásul, de ez aztán tényleg szubjektív, szerintem ronda is...)

Igazság szerint nekem ez az Urban annyira bejön, hogy - ártól függetlenül - mindenféle designer gyerekszékkel összehasonlítva is benne van az élbolyban. Léna szerint is. :)


SHARE:

10 megjegyzés

  1. Az, hogy a STOKKE szép-e tényleg szubjektív kategória, bár a ronda kifejezés azért picit erős, viszont, hogy tényleg a gyerekkel nől azt tapasztalatból megerősíthetem. A "gyerek" 20 éves és még mindíg használja. Amikor született akkor jött be hozzánk a STOKKE. Nem vettünk hozzá mindenféle cliff-claffot (akkor még nem is volt) csak egy hajlított fa "pántot" az első időkre. Mikor iskolás lett, akkor átkerült a (normál méretű) íróasztalához, és tényleg vele nőtt ülésestül-lábtartóstul, most is ott van. Nagy családi ebédeknél, amikor kijön az étkező asztalhoz, mindíg lecsapok rá, mert isteni rajta ücsörögni. Csak mozgatni macerás egy kicsit, ez tény, viszont nem is akart soha felborulni, amikor a gyerek tornászott rajta, meg ugye billegni sem igen lehetett vele. Amikor vettük, ha jól emlékszem 14 ezer Ft volt, a szívünk megállt, hogy milyen drága, most visszatekintve viszont egyáltalán nem bántam meg. Kedvesen patinás lett, és szerintem még a gyerek gyerekét is kiszolgálja, mert az anyag nemes, a kivitel pedig profi.

    VálaszTörlés
  2. A ronda talán tényleg erős... :) Zavar rajta a sok lyuk, meg fok, meg ilyenek, én "a minél kevesebb kütyü és kilógó izé" letisztultságpárti vagyok. Örülök, hogy megosztottad a véleményedet, mert én is tudom, hogy sok embernek bejött, kell őket is képviselni. :)

    A legtöbb ember a saját választásának helyességéről van meggyőződve (hiszen ez esetben nem nagyon próbálunk ki alternatívákat), és ez így is van jól!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) 18 éve vagyok belsőépítész, így az alternatívák kipróbálása azthiszem kipipálva. A legfőbb tapasztalat pedig az egészből az, hogy bármelyik tárggyal előfordul, hogy van aki imádja, és van aki utálja. Az arányok persze azért beszédesek. Amúgy nagyon korrekt ez az ikea gyerekszék is, és kétségtelenül zseniálisan passzol a Panton székeitekhez. :)

      Törlés
  3. Én sem a formája miatt vettem Stokkét, hanem a stabilitása miatt. A babahordozáshoz is azért vettem 32 ezerért csatos babahordozót (kengurut) Amerikából mondjuk egy jóval olcsóbb kendő helyett, mert aggódó típus vagyok, és csak így tudom nyugodtan hordozni.

    Nagyon masszívnak, stabilnak találom a Stokkét, ellenben az Antilop székbe ha berakom a mi Lénánkat az Ikea étteremben, előjön a tériszonyom, és folyton parázok, hogy felborul, kiesik, stb. Láthatóan ő sincs oda érte, kényelmetlenül feszeng és nem marad meg benne.

    Az Ikea junior székei közül több is nagyon tetszik. Mielőtt szültem, gondolatban be is terveztem egyet, de most, hogy tudom, milyen nehéz volt nekem teherbe esni, a babát kihordani és most épségben tartani, kb. olyan biztonságosnak találom őket, mintha egy bárszékre ültetném fel. Szóval a magamfajta elvakult parasztok azért örömmel használják a Stokkét. Megjegyzem: ebayen és vaterán jóval olcsóbb újonnan is - és meglepően értéktartó, ha később el akarnád adni.

    VálaszTörlés
  4. Elnézést, nem akartam megsérteni senkit a véleményemmel... :)

    VálaszTörlés
  5. mi is imádjuk a Stokke-t és bagóért vettük teljesen új állapotban az ebay-en. Még szállítási költséget is spóroltunk rajta, mivel Bécsből vettük, így a kellemest a hasznossal összekötve kiruccantunk a sógorokhoz :)...

    VálaszTörlés
  6. Nekem is bejön a Stokke, főleg mert fából van és sok színben kapható, de szerintem a fehér Pantonhoz sokkal szebb ez az Ikeás szék.:)
    PS: Imádom az ablakaitokat! töthetnél még fel képet a lakásról :)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Elolvastam a véleményét mindenkinek és örülök, hogy mindenki boldog a választásával. Szerintem ez a lényeg. Nem hinném, hogy Petra azzal a szándékkal írta volna a fentebbi sorokat, hogy a Stokke-t "lehúzza" illetve hogy még nagyobb forgalmat generáljon az Ikeának. Halkan jegyezném meg, hogy nekünk is Urbanunk van, amibe mind a gyerek, mind én elsőre szerelmesek lettünk. Az árcédula láttán picit szívtam a fogam, de sok választásom nem volt. Az étkező székeink ugyanis zöldek (kivétel az asztalfőn álló fehérek). Szóval szülő legyen a talpán, aki zöld etetőszéket talál gyermekének.:O Szerencsére az Urban ebben az elvadult színben is megtalálható.:) Ráadásul könnyen takarítható. Ez három gyerek mellett FONTOS szempont.

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok! Én most terveztem az Urban széket megvenni, de még nem tudom (próba nélkül), hogy a gyerek egyedül fel tud-e üln rái? Stabil, megmászható? HELP! Gina

    VálaszTörlés
  9. Szia Gina! Megnyugtatlak, simán megmásszák, és nagyon élvezik is! :) Hajrá! Petra

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.