2012. február 8., szerda

Bútorok nagyon újragondolva

Mára jó néhányan kedvet kaptak, hogy a piacot elöntő tucat-félantik romokból valami szerethetőt, különlegeset alkossanak. Az első jól sikerült próbálkozásokból üzleti vállalkozások indulnak, több-kevesebb sikerrel. Nehéz dolga van Magyarországon ennek az eredeti ízlésvilágot kiszolgáló műfajnak: a kereslet meglehetősen korlátos, a kínált portéka ára viszont - a magyar pénztárcákhoz mérten - mindenképp magas kell, hogy legyen. Másképp egyszerűen nem éri meg a befektetett munkamennyiség. A Térkultúrán bemutatott üzletek mind kicsit másképp, más stílusban (minőségben és árban) dolgoznak: a "csináld magad" bloggertársunk BohoHomejában, az antiktól az egyedi gyártású cuccokat kínáló Endrédi Antiknál, a franciás, barokkos vonalban erős Vintage Chicnél, vagy a szanált gyárak kínálatát (is) felsorakoztató artKraftnál egyedi és eredeti lakberendezési tárgyakat kínálnak.
Tegnap egy ismerősöm hívta fel a figyelmet a HypnOtize Art Design munkájára, facebookos linkjére már jöttek is a fanyalgó kommentek: "ízlések és pofonok..."-ra humoros replikakén a "nekem a papné..." (hát így értem a korlátos keresletet), pedig nézzétek meg, mennyi ötlet, és kőkemény minőségi munka van ezekben az - időnként szándékosan túlcsicsázott - bútordarabokban. És ahogy mondtam, az árát is megkérik. :)
A titok leginkább a részletekben rejlik. Nézzétek meg például a szék ülőfelületét!
Vagy ennek a kis szekrénynek az új lábát!
Imádom a polc rögzítését.
A vatera telis-tele van hasonló asztalokkal. Jól áll neki a tuning...
Na, mit gondoltok?
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Szia, nekem baromira tetszik:) Jó, hogy van olyan, aki veszi a fáradságot, jó ötletei vannak, és még mások számára is elérhetővé teszi ezt.
    Ha el tudják ennyiért adni, szerintem szuper, és csak gratulálni tudok nekik. Azért vannak olyan termékeik, amiknek az ára szerintem eléggé elrugaszkodott, akárhogy is számoljuk. A tévé állványnak és a fésülködő asztalnak is a 90%-at egyazon régi varrógép teszi ki, ami fellelt állapotban 100€ alatt van. Minden munkával és az összes többi beépített alkatrésszel együtt se értem, hogyan tízszereződik meg az értéke.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Szerintem nagyon menők a régi bútorok felújítva. Egyre többen kedvelik az eklektikát is, ahol a régi bútorok, és a modernek vannak vegyítve egy enteriőrben. Érdemes tájékozottnak lenni a bútortörténeti stílusokról. Erről itt is lehet olvasni: http://szekplaza.weebly.com/

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.