2012. február 29., szerda

Könyvbirodalmak - egész falas könyvespolcok

Az egész falas könyvespolcok nagyon mutatós elemei lehetnek a lakásnak, ha jól meg vannak tervezve. Legtöbbször nem kell semmi mást tenni, mint egyszerű, letisztult formavilágú és arányos osztású szerkezetet készíttetni a falra, a könyvek össze-visszasága úgyis beleviszi a balhét. Persze tuningolhatunk még rajta, ha bevállalósak vagyunk, például színben, hogy nekünk  is legyen ilyen lehengerlően gyönyörű, kék falunk...
Egyszerű (például Ikeás) konzolos polcok egymás mellé helyezésével is ilyen szép eredményt lehet elérni, ráadásul sokkal kedvezőbb árban, mintha csináltatott darabról lenne szó. 
Persze nem csak színben, hanem formavilágában is hangsúlyosabbá tehetjük az eredményt. Jól néznek ki a (horizontálisan és vertikálisan is) változó osztású polcok.
Sokan hülyeségnek gondolják (és van benne némi ráció) a polcok megdöntését. Igen, dísztárgyak elhelyezésére így nem lesz alkalmas a fal, de aki pontosan tudja, hogy csak könyveknek szánja, annak rettentően mutatós polcrendszere lehet így....
És persze örök kedvenc a lépcsők oldalának ilyetén beépítése. Jól meg kell tervezni, mert egy könyvespolcnak bőven elég 30 cm mélység (egy lépcsőnek meg a nagyon minimum programban is kell hatvan).
És az örök kedvencem (nincs blog, amelyiken ne szerepelt volna már...:)) a lépcsőkorlát és falipolc tökéletes összhangja. Ilyenkor sem kell kihasználatlannak lennie a lépcső alatti térnek: a legmagasabb pontja felőli falon ajtón keresztül be lehet menni, és akár raktárként használni.
Forrás: itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Számomra megunhatatlan téma, és a lakás legkedvesebb része a könyvesfal vagy -polc vagy -szekrény. Én Billyből építettem föl, velem jött a költözéskor, semmi baja, már bővítettem is, de még mindig növekedni akar :) Egy jó fotelben szívesebben olvasgatnék, mint a kanapén, ezért most keresem az ideális és életre szóló darabot! Ötleteket szívesen fogadok! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.