2012. február 7., kedd

L’ENTREPOT - bútor butik az ipari dizájn jegyében

Egy barátunk volt olyan kedves, hogy kölcsönadta Genf mellett kis lakását, így a hétvégét Svájcban töltöttük. Annak ellenére, hogy az időjárás kültéri tartózkodásra nem volt alkalmas (pedig frankón felkészültem sokréteges öltözködéssel minden eshetőségre - gondoltam én), remekül éreztük magunkat. Többször is átruccantunk a határon a francia Divonne les Bains-ba, ahol vasárnap délelőtt például - dacolva az elemekkel - kisvárosi piacoztunk. Ekkor bukkantam rá erre a tündéri, L’ENTREPOT nevű kis boltra, amelynek már a portálja is izgalmas belbecset sejtet... És nem hazudik! :)
Őszinte leszek, és bevallom, konkrétan a szívembe mar az irigység, hogy Franciaország legeldugottabb kis szegletében is akad egy ilyen gyöngyszem, amelyhez hasonló nálunk, a fővárosban teljes egészében hiányzik.
A tulajt a bolt hátsó részében találtuk meg, amint szerelgetett valamit. Bár egy közös nyelvet sem beszéltünk, megértettem hogy a fehér címke új, a piros pedig használt árut jelez. A polcokon ott figyelt néhány Breuer Marcell Wassily szék, amellyel egyébként - rendeltetés szerű használatban - több helyen is találkoztunk utunk során. Már jó ideje meg vagyok róla győződve, hogy Breuer a magyarok egyik legkiválóbb követe (Puskás és Rubik mellett...:)), érdemes volna itthon kicsit jobban foglalkozni az érdemeivel.
Nini, ott egy gömbfotel. Na, de nézzük csak meg közelebbről... Szegecselt fémes.
Ebben a stílusban készült egy Hattyú szék is, ott áll a kirakatban az asztal mögött. Tulajdonképpen ez tömény giccs, de menthetetlen vagyok: imádom!
És ezt a Union Jack-es Jacobsen fotelt is.
Szegény Amy Winehouse ázsióját jól felvitte a halála. Nem lepődnék meg, ha hamarosan olyan szerepet töltene be a lakberendezési kiegészítők piacán, mint Marilyn Monroe, vagy Audrey Hepburn. Hármójuk közül mondjuk Amyvel tudok leginkább azonosulni, de gondolom, ebben nem sokan osztoztok velem.
Sok-sok ipari (de mégis mennyire kecses!) lámpa. Hasonlót, de asztali típusúban, szép, vajszínűre színterezetten felújítva láttam most a Falk Miksában.
Még egy fémdekoros asztal. A kirakati szebb, de ha már lefotóztam, feltöltöm.
Csak javasolni tudom, hogy figyelmesebben nézegessétek a képeket, mert elképesztő mennyiségű kincs van rajtuk.

Nem nyitna valaki egy ilyen boltot? Esküszöm, törzsvásárló leszek!
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Wow Petra! Ez maga a mennyország!!!!!! Én itt hetekig tudnék boklászni és egyenként átnéznék minden darabot:)) Ja és Breuer kapcsán egyetértek, Wassily szék káprázatos alkotás vennék is egyet de már nemtudom hova tenni:( Szék fotel mániában is szenvedek... De olyan jó szenvedni:)

    VálaszTörlés
  2. Amíg senki nem akar boltot nyitni, itt lehet online turkálni: http://www.troc.com . A szállítást tapasztalataim szerint nagyon olcsón meg lehet oldani. Nekem online nem volt türelmem böngészni, de az egyik BXL-i boltukban sok szépet sikerült kifognom, amikor még ott laktam.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.