2012. március 6., kedd

Az olvasó kérdezi: zöld konyhát, de mivel?

(....) A segítségedet szeretném kérni az álmaim konyhájának megvalósításában, sok-sok kérdéssel kapcsolatban nem tudok dönteni. Remélem nem zavarlak.
Mellékletben küldök egy konyha fotót,  ami az alapötletet adta a konyhám felújítására.
Nekem úgy tetszene ha alul lenne zöld, a felső elemek tiszta fehérek lennének, de a meglévő hűtő és a nem beépíthető mosogatógép is fehér, ezért a fordított elrendezés is az eszembe jutott. (...) Melyik variációt válasszam? (...) A konyha csempe: gondoltam az ezüst, vagy  fehér  fali panelekre ill. csempére. (...) Nehéz átlátnom a színeket, hogy az egész ne legyen túlzottan variált. 
Nyáron kezdenénk az egész kicsi ház átalakítását, a padlófűtés miatt teljesen új járólapozás szükséges, 50m2. A konyha teljesen a középpontban van, ami együtt lenne az étkezővel és a nappalival.
Mivel elég kicsi a tér, ezért világosabb járólapra gondoltam, talán valami bézs, a fehértől félek, a párom pedig sötétebb színre gondolt (na, ebben már nem értünk egyet egymással). Az inox miatt  talán a szürkés árnyalat is jó lehetne? (ha találok inox színű paneleket a csempe helyett, akkor a szürkés járólap már okés?) Ja, és a képen látható asztalt fehér székekkel is megszerzem majd, az egy újabb kihívás lesz számomra.  Az amazonon már megtaláltam, ehhez már Te adtad az ötletet. (...)
Köszönöm hogy megkereshettelek és leírhattam Neked a gondomat  és nem untattalak ezzel.
Ágnes

A mellékelt kép a következő:
Első körben összeszedtem néhány tetszetős zöld konyhát....
A képeket elemezve levontam a következtetéseimet:
- a zöld jól mutat a fehérrel és feketével, a szürkével, és még a világos fa képzelhető el hozzá,
- az inox, vagy fehér hátfal valóban jól mutat hozzá (azt kell mondjam, szinte mindegy, melyiket választjuk),
- fehérrel, feketével és szürkével ropogós, kicsit hideg lesz a hatás, a fa melegít az összhatáson.

Aztán végigmentem egy-két változaton:
A fehér padló, zöld alsó, fehér felső szekrény, inox (vagy fehér) hátfal ilyen hatású lesz. Nekem kicsit hideg... Enyhén finomítana az összhatáson, ha szürke pultot választanánk, nem ennyire sötét feketét.
A fapult kifejezetten jól áll ennek a szettnek:
De a fapadlót inkább fehér pulttal tudom elképzelni:
Szürke padlóval még jobb a fehér pult... Szerintem.
És ilyen, ha megfordítjuk, és a zöld kerül fölülre. Nekem jobban tetszik az alsó szekrény zölden, így egy kicsit felborulnak az arányok. De sok múlik a bútor méretein is, amiről nincs információm.
És még utoljára nézzük a szürke padlót fa pulttal. Ez se rossz...
Tehát én a következőket gondolom. Ha a nappaliba kerül a konyha, és nem szeretnétek mindenhova hidegburkolatot, vagy burkolatváltást, akkor egy szép világos fa mintás laminált padló szépen mutat a zöld bútorral. A találkozásoknál a hozzávaló ragasztóval megerősítve nyugodtan használhatjuk konyhába. Ekkor fehér pultot választanék hozzá.
Ha viszont nem féltek a hidegburkolattól, vagy bevállaltok egy teljesen fehér laminált padlót, akkor a fehér padló-zöld bútor-fapult tök jó megoldás.
Ha pedig szürkét szeretnétek, mert nem meritek bevállalni a fehéret (szerintem egyébként a nyugodtan lehet fehér padlót választani, nem kényes, ellentétben a férjed preferálta sötét színűvel, amin minden porszem meglátszik), akkor a szürke padló-zöld alsó szekrény-fehér pult-inox (vagy fehér) hátfal, inox keretes üvegajtók, és fehér felső szekrény házasítás lesz a nyerő...

A fehér hűtő és a mosogatókép nyugodtan elvan a zöld alsó szekrénnyel...

Remélem, tudtam segíteni! :) Sok sikert!

Képek: itt
SHARE:

4 megjegyzés

  1. Nagyon köszönöm a válaszodat, sokat segítettél és így már könnyebb elképzelni a látványt. Szerintem az utolsó variációt választom nagyon teszik, ha megvalósul küldök képet. Nagyon köszi!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen, Ági, sok sikert, és várom ám a képeket! :)

    VálaszTörlés
  3. Mennyi az eselye annak, hogy egyik nap csupa zold konyhakon jarjon az agyam (uj epitesu csaladi hazunkba tervezgetek ezerrel), masnap pedig megjelenjen ez a poszt a kedvenc lakberendezos blogomon? :) Koszonom!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.