2012. március 9., péntek

Cementlap variációk

Néhány ötlet a gyönyörű lapok felhasználásához.
Ha szeretnéd valamelyiket, nézz körül az alábbi gyártók, forgalmazók kínálatában.
Moza: www.moza.hu. Kauker Szilvi, magyar iparművész által készített lapok.
Iamart: www.iamart.hu. Spanyol lapok hazai forgalmazója.
Antik Centrum: www.cementlapok.hu. Régi magyar lapok, német és magyar új gyártású lapok.

 Képek forrása: designtegels.nl
SHARE:

9 megjegyzés

  1. A lehető legjobbkor jött nekem ez a válogatás, napok óta a cementlapokon agyalok - nagyon köszönöm! Jól látom a képeken, hogy az Iamart lapoknak az árral egyenes arányban élénkebbek és szebbek a színei, mint a Mozának?

    Viszont úgy emlékszem, valahol egyszer azt olvastam, hogy a Mozás lapokat a gyártó nem javasolja olyan helyre tenni, ahol közvetlenül víz éri (zuhanyzóba). Nem tudom, hogy ezek az Iamartos cuccok mennyire alkalmasak zuhanyzós fürdőkád fölé, de vízkőoldót meg erősebb tisztítószereket nyilván nem szabad rajtuk használni.

    VálaszTörlés
  2. Igen, a Mozát és a Iamartot nem nagyon javasolják, mert kiüt a mész, bár impregnálással ez elkerülhető. Én többször is használtam, és semmi panasz nincs rá. Nekünk a teraszra antik cementlap került mészkő "ágyban", teljesen jól bírja a gyűrődést, az ég egy adta világon semmi baja nincs. De ez egy nagyon tömör, 120 éves lap. Az Antik Centrum tulajdonosának elmondása szerint az általuk forgalmazott új, német lapok teljesen alkalmasak akár kültéri használatra is megfelelő felületkezelés után. Én most láttam ezeket a lakáskiállításon, és a felületük tényleg sokkal tömöttebb, mint a fent említett két gyártó lapjai. Nem tudom, ez árban mit jelent... A weboldalon a saját gyártású, kőörleményes kopófelületű lapok láthatóak, nem az említett német cucc, de érdemes érdeklődni. (http://www.cementlapok.hu/)

    VálaszTörlés
  3. Biztos bennem van a hiba, de nekem nagyon nem jönnek be. Valószínűleg leginkább azért, mert anno a dédimnél volt hasonlóból a padló és az annyira nem tetszett gyerek szemmel, hogy azóta se tudtam megszeretni :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Petra!
    Nagyon tetszik a 8. számú képen látható konyharészlet. Nagy segítség lenne, ha meg tudnád mondani milyen konyhapult látható rajta, ill. ki forgalmazza. Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Első ránézésre ez beton lesz... Két céget tudok ajánlani: Ivanka beton (www.ivanka.hu, régen vannak a piacon, és minden munkájuk nagyon szép, viszont elég borsos árral dolgoznak), vagy a Betondekor (http://www.betondekor.hu), akikkel már dolgoztam együtt, és nagyon elégedett vagyok, az áraik is mérsékeltebbek.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Petra!

    Új versenyző a piacon mozaiklap témában. A napokban startoló Marrakesh Cementlap elsősorban klasszikus régi mintákat árul, modern színekkel felturbózva. Fotóalbumuk telis tele fotóval. Érdemes lenne a hivatkozásokhoz felvenni őket is. ;) - http://marrakeshcementlap.hu

    VálaszTörlés
  7. A felület keménységét ezáltal a kopófelület milyenségét nagyban befolyásolja, hogy színezett cement azaz cementlap vagy kőőrleményes mozaiklapról beszélünk, ami márvány illetve gránit őrlemény.

    VálaszTörlés
  8. A Marrakesh Cementlapoknál, nagyon figyeljetek a minőségre. Sajnos a színek maszatolódnak és a hátlapban nincs cement. Nem tudom milyen anyagot használhatnak Marokkóban, de a cement nem tartja meg a lapot.
    Ha megpróbálod a körmöddel megsérteni a felületet,sikerülni fog, annyira puha az anyag.

    VálaszTörlés
  9. Szia Petra! Moza cementlapot vettem, zuhanytalca helyett egy 90 x 90es kocka lesz a furdoszobamban. Fentebb emlitetted, hogy megfelelo feluletkezelessel ez lehetseges. Kerlek ird meg, hogy mivel lehet kezelni ahhoz, hogy birja a vizet/vizkooldot. Koszi

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.