2012. március 22., csütörtök

Csináld magad: bagoly a falon

Kicsit csámpásak és esetlenek, de mégiscsak én rajzoltam és festettem fel őket, ami láthatóan örömmel tölti el a gyerekeimet...

A világ legegyszerűbb elkészítési útmutatóját kapjátok ma meg:

1. Válassz ki egy képet, ami tetszik...
2. Rajzold fel a falra ceruzával. Finoman nyomd rá a grafitot, a jó hírem az, hogy szépen le is lehet radírozni, ha elrontod (nekem is kellett, elsőre kicsit vastag lett a faág, meg bandzsa az egyik bagoly...). Nem követtem egy az egyben a képet (mint látjátok...), bevittem a laptopot a szobába ugyan, de nem igazán néztem rá. Szerintem nem baj, ha nem lesz ugyanolyan, mert egyrészt senki nem látja az eredetit, másrészt kifejezetten megmosolyogtató a bicebócaság, én is jókat derülök most, hogy így összenézem a két képet... :)
3. Fesd ki... Jó ha van egy igazi festős ecseted, amivel a nagy felületeket mázolod, meg egy rendes vékony, amivel a finomabb részleteket rakod fel. Én a megmaradt táblafestéket használtam fel, de bármilyen festék  megteszi. Anno, az első fiam születésekor olajfestékkel festettem fel egy kis oroszlánt (annak mondjuk jó hosszú volt a száradása, de milyen szép színeket tudtam kikeverni... :). 

Ha később mégse jön be a felfestett cucc, kábé három réteg Héra tünteti el... Tudom, mert most kentük le a másik falat, ahova nagy, sárga pöttyös tapéta került... Ha teljesen elkészül a szoba, majd tartok bemutatót! :)

Csak bátran!
SHARE:

4 megjegyzés

  1. írtóó jó lett!!
    tényleg van olyan festék amire utána krétával lehet rajzolni??

    VálaszTörlés
  2. Igen, ezzel festettem én... :) Táblafesték a neve.

    VálaszTörlés
  3. bármilyen festék boltban lehet kapni?

    VálaszTörlés
  4. Szuper lett!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.