2012. március 21., szerda

Kéken-zölden Melbourne-ben

Épp most jöttem vissza a hivatalos Vitra forgalmazó PointZeroból, és máris megint egy Noguchi Coffee Table-be botlok - az üveglaposat nézzétek a jobb oldalon... Annyira klassz! De menő az egész lakás, ráadásul rájöttem, hogy pont ezt a Designers Guild Padgett tapétát szeretném az egyik készülő munkámhoz (ha a Megrendelő is úgy akarja... :)).

De nézzük, mit érdemes tudni erről a csodálatos otthonról...

Amikor az ausztrál Zoe és férje, Ben, 2009-ben megvásárolták álmaik házát, gyakorlatilag üres vászonhoz jutottak. A durván lepusztult épületet - amely ekkor három lakásra volt felosztva - teljesen elképzeléseik szerint tudták átalakítani, hiszen mindent ki kellett cserélni: az elektromos vezetékeket, a vízvezetéket, padlót, falakat, stb... Szerencsére tervezőért se kellett messzire menni, ugyanis Zoé bátyja egy híres építész és dizájnstúdiót vezet, amely számos elismert projektet készített korábban. A hagyományos nappali funkciót két helyiség látja el, a "hivatalos" nappali, és Zoé kedvenc zuga a lakásban, a könyvtárszoba (első és második kép), ahol mindent maga tervezett...
 A konyha és nappali zónák a ház hátsó felében kaptak helyt, így innen szép kilátás nyílik a szomszéd parkra. A környezet ihlette ezeket a helyiségeket: a legtöbb falat kivették, hogy nagy, szellős élettér valósulhasson meg, a zöld szín pedig a természet folytatása az enteriőrben.
Távol álljon tőlem, hogy a háziak hálószoba titkaiba turkáljak, de a péppé zúzott Marilyn kissé bizarr dekoráció a nászágy fölé... :)
A gyerekszoba mindenesetre tündéri... A ház teljes felújítása 12 hónapot vett igénybe. Zoe és Ben végül 2010 végén költözött be, nem sokkal később pedig megérkezett a ma fél éves kis Myra is... :)
Szeretem, amikor már a bejárat hirdeti, hogy valami különlegesség lapul mögötte... (Én is most készülök valami brutál színt adni a sajátunknak).
Menő, nem? :)

Forrás: The Design Files
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.