2012. április 28., szombat

Hétvégi matiné

Mátyás a hosszú hétvégét a Pireneusokban tölti.
Forrás: manzárd café
SHARE:

Fekete a gyerekszobában

Slágertermék manapság a táblafesték, főleg gyerekszobába kerül belőle bőven. Így lesz egyre több és több gyerek szobájában jelen a korábban tabunak számított fekete. Csak arra kell figyelni, hogy a környező falak/tárgyak színei ellenpontként szolgáljanak. A jó arányok megválasztásakor biztosan nem lesz komor a végeredmény! Nálunk is van fekete bőven. :)
Forrás: houzz, homeinteriorszone, themodernhome, nationalpost
SHARE:

2012. április 27., péntek

iSaloni 2012: Minacciolo, a legjobb stand

Egy hosszasabb körözés után a konyhastandok között, mikor már azt hittük, ez a kiállítás olyan nagy "wow élménnyel" már nem fog szolgálni, belebotlottunk a Minacciolo installációjába. Itt aztán eltöltöttünk legalább egy fél órát, mire mindent kiveséztünk. Az idei iSalonin nekik ítélem meg az első helyezést!
A dobozok telistele igazi paradicsommal.
Már korábban mutattam a lábos-lámpákat. Annyira ötletes!
Ez a konyhasziget teljes egészében fémborítással készült. Csodálatos mázas csempe a munkalapja. Minden részlet gyönyörűen kidolgozott (de még a fiókok tartalma is...)!
A fával kombinált fémkonyha is nagyon mutatós...
Csodálatosak a rusztikus fafelületek!
Imádtam a táblafesték lámpát is. Meg persze ezeket a brutál elszívókat.
A lámpás installáció másik oldalról nézve. Jók a háttérben a táblafestékkel festett lábasok is!
Hát, így kell bemutatkozni egy nemzetközi kiállításon! Ehhez persze nem csak kreativitás, de jó termékek is kellenek...
Képek: vegyesen saját, és a cég facebook oldaláról.
SHARE:

Viszlát Eames Storage Unit! Helló sárga házikó!


Azt hiszem bőven itt volt az ideje, hogy a blog dizájnja átessen egy jelentősebb ráncfelvarráson, elvégre két és fél éves pályafutása alatt ugyanazokban a színekben pompázik... Sári testvérem segítségével (KÖSZI!!!) merőben új arculatot igyekeztünk kialakítani, amely friss, szellős, könnyed, üde és vidám. Szerettem volna összhangba hozni az általam kedvelt tartalmat (a bemutatott lakásokat, dizájnt, stb...) a blog külső megjelenésével.

A régi fejléc és logó színösszeállításának meghatározásakor egy igazi dizájnklasszikus ihletett meg.
Ezennel elbúcsúzom az Eames Storage Unittól... :)
A hihetetlenül modern tároló egységet Charles és Ray Eames tervezte 1949-50-ben, 1950-52 között pedig gyártásba került. Anyaga acél, laminált bútorlap, fa, üvegszál, lakkozott lemezborítás és gumi.  Lenyűgöz, hogy bőven az elemes bútorok és a high-tech megjelenése előtt, már1950-ben ennyire modern külsejű és anyaghasználatú darabot terveztek!
A Storage Unit emblematikus darabja Charles és Ray Eames munkásságának, mintegy szintetizálja válaszukat a lakás bebútorozásának problematikára. A bútor az 1949-es Detorit Institute of Arts kiállításon mutatkozott be, felfedve a tervezők vonzódását a japán dizájn és a "gépi esztétika" iránt. A kereszt drótos merevítés egyébként klasszikus eleme az Eames dizájnnak, megjelenik a drótszékükben, illetve a drót vázas asztalukban is.
"A dizájn elsődleges feltétele felismerni a szükségletet" - Charles Eames ars poétikája a Storage Unit minden porcikáján érződik, ezért is választottam a blog kabalájává...

Kisebb bakik még előfordulnak az átálláskor, de ezek a blog működését nem érintik.

Remélem megszeretitek majd a ferde kis tk házikót is, mert én már nagyon...

SHARE:

2012. április 26., csütörtök

iSaloni 2012, Milánó - Kenzo maison lámpák

Összességében nem estem hasra a Kenzo maison standjától, de ez a lámpa/váza kollekció csodálatos volt! Élőben még sokkal szebbek a színek...
SHARE:

Nyaralj mini paradicsomban...

Újabban eléggé foglalkoztat a kérdés, hogy milyen típusú nyaralóban érezném magam a legjobban. Egyáltalán, úgy általában, mitől lesz jó egy nyaraló. Nyilván mindenki másra van rázizzenve, nekem azért megvannak az alapelveim.
- Lehessen mezítláb ki-be mászkálni, a behordott por ne nagyon látszódjon és legyen könnyen tisztítható.
- Legyen visszafogott színvilágú, természetes anyaghasználatú. Ha már a hétköznapokat a belvárosban töltöm, a szabadidőmben visszavágyom a természetbe.
- Legyen egyszerű és szellős. Olyan szemet-lelket megnyugtató. A teraszon, vagy az azzal egybenyitott nappali kanapéján képzelem el magam, ahogy valami jó könyvet olvasok (Dani a kertben játszik a gyerekekkel...:))
- Legyen komfortos. Nem azért megyek nyaralni, hogy rosszabb körülmények között gürcöljek, mint itthon. (Vannak extrém kivételek, vadvízi evezés, túlélőtábor, meg ilyenek, amik évente egyszer-kétszer jó bulik, de hosszútávon gyerekekkel nem erre vágyom.) Szeretném, ha az én nyaralómban minden kényelmi felszerelés meglenne. Legyen mosogatógépem, guszta kis fürdőszobám, Wifi kapcsolatom...
Hát elsőre ennyi jut eszembe.
Ez a kis nyaraló igazából egészen hasonlít az elképzeléseimre... :)
Ti milyet szeretnétek?

Forrás: French by design
SHARE:

2012. április 25., szerda

DCW - Lampe GRAS

Őrült divatosak manapság az össze-vissza csukló, mozgatható, karon lógó lámpák, és természetesen én is be vagyok hódolva....
A műfaj nagy öregjét, a funkcionálisan esztétikus GRAS lámpát 1921-ben tervezte Bernard-Albin Gras eredetileg ipari és irodai használatra. A tervező messze meghaladta korát a karok, szárak, konzolok és alapok egyedi részleteinek kidolgozásával. 1927-ben a Ravel cég megvette a lámpa szabadalmát és sorozatgyártani kezdte. Az egyszerű, robusztus, mégis ergonomikus forma hamar népszerűvé tette. Le Corbusier például nagyon hamar felfedezte magának a felhasználóbarát lámpákat, és nem csak saját irodájában, hanem az általa tervezett enteriőrökben is szívesen használta őket. A GRAS az első lámpa, amely egyformán népszerű lakossági és professzionális felhasználás területén, leginkább Franciaországban, az USA-ban és Japánban elterjedt.
Azt hiszem kell majd egy-két ilyen a pajta projektbe... :)

Szerintem nem vagyok egyedül a lelkesedésemmel... Ugye? :)
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.