2012. április 27., péntek

Viszlát Eames Storage Unit! Helló sárga házikó!


Azt hiszem bőven itt volt az ideje, hogy a blog dizájnja átessen egy jelentősebb ráncfelvarráson, elvégre két és fél éves pályafutása alatt ugyanazokban a színekben pompázik... Sári testvérem segítségével (KÖSZI!!!) merőben új arculatot igyekeztünk kialakítani, amely friss, szellős, könnyed, üde és vidám. Szerettem volna összhangba hozni az általam kedvelt tartalmat (a bemutatott lakásokat, dizájnt, stb...) a blog külső megjelenésével.

A régi fejléc és logó színösszeállításának meghatározásakor egy igazi dizájnklasszikus ihletett meg.
Ezennel elbúcsúzom az Eames Storage Unittól... :)
A hihetetlenül modern tároló egységet Charles és Ray Eames tervezte 1949-50-ben, 1950-52 között pedig gyártásba került. Anyaga acél, laminált bútorlap, fa, üvegszál, lakkozott lemezborítás és gumi.  Lenyűgöz, hogy bőven az elemes bútorok és a high-tech megjelenése előtt, már1950-ben ennyire modern külsejű és anyaghasználatú darabot terveztek!
A Storage Unit emblematikus darabja Charles és Ray Eames munkásságának, mintegy szintetizálja válaszukat a lakás bebútorozásának problematikára. A bútor az 1949-es Detorit Institute of Arts kiállításon mutatkozott be, felfedve a tervezők vonzódását a japán dizájn és a "gépi esztétika" iránt. A kereszt drótos merevítés egyébként klasszikus eleme az Eames dizájnnak, megjelenik a drótszékükben, illetve a drót vázas asztalukban is.
"A dizájn elsődleges feltétele felismerni a szükségletet" - Charles Eames ars poétikája a Storage Unit minden porcikáján érződik, ezért is választottam a blog kabalájává...

Kisebb bakik még előfordulnak az átálláskor, de ezek a blog működését nem érintik.

Remélem megszeretitek majd a ferde kis tk házikót is, mert én már nagyon...

SHARE:

2 megjegyzés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.