2012. május 29., kedd

Pajta projekt: az első tervek

Amikor begolyózni készülök egy-egy terv mellett, előkapom a pajtánk rajzait és dolgozom rajtuk egy kicsit. Pihenésképpen... :)
Elkészítettem egy alaprajzot, ami már tetszett annyira, hogy összerakjam a látványt is. Összehasonlításképpen mellékelem a jelenlegi helyzetet....
Itt az alaprajz is:
Sok magyarázatot nem igényel, de azért néhány szóban elmondom, mire gondoltam.
A földszinten konyha-étkező-nappali-fürdő-szülői háló található, innen megközelíthető a tévénéző, olvasgató, elvonuló galéria. Az alsó szintre például nem is szeretnék tévét, csak egy hatalmas, nyílt tűzterű kandallót, olyan majd' embernagyságút, kőből. Télen, meg a hűvösebb nyári estéken, amikor teljesen összenyitjuk a házat a természettel, nagyon hangulatos lesz... A fürdőszobában is van minden, nem tudtam például lemondani a térben álló kádról, ahonnan szép kilátás nyílik majd a kertre. Ez a két kis felesleges luxus emeli majd az egyébként nagyon egyszerűre tervezett épület fényét. Na meg a mennyezetig érő üvegajtók.
Az emeleten két gyerekszoba és egy rumli helyiség található (ezt egyébként még valószínűleg áttervezem, és egy WC lesz a helyén...). Miután elsősorban nyaralóról van szó, a gyerekhálókkal nem foglalkoztam különösebben, úgyis a kertben-faluban zajlik majd az élet, elég, ha ágy és szekrény van bennük.
A lépcső alatti tér mindkét helyen jól kihasznált. A galéria alatt például kis tároló helyiség található, amit egy tolóajtónak átalakított régi pajtaajtó nyit. Ide kerül majd a mosógép és a sok háztartási kütyü (porszívó, felmosó, stb...). Az emeltre vezető lépcső alatt pedig beépített szekrények nyelik el a sok csetreszt.
Hát így állunk most. Pedig még át se vettük... :)


SHARE:

10 megjegyzés

  1. Én azt hiszem ráismertem a pajtátokra, van mellette egy kis malomépület is, ugye? Ha igen, akkor varázslatos helyen van, nagyon jó lesz ott nektek. Hatóságokra készülj fel, mert arrafelé sem könyyítik meg az ember életét...

    VálaszTörlés
  2. Juci, nem ér lelőni a poént... :) Egyébként jó helyen jársz. Hogy szúrtad ki?! :)
    Jaj, szerintem is nagyon jó lesz, én már a tervezgetéssel is elvagyok, de alig várom, hogy levezessem a saját építkezésünket. És, hogy benne lakjunk. A gyerekek a szomszéd lovardában egész nap, Dani kertészkedik, én olvasok... Valahogy így képzelem.

    VálaszTörlés
  3. legalább a megyét mond el!! :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt ma találtam. Inspirációképpen :) Nagyon tetszik az ötlet, sok sikert hozzá :))

    http://freshome.com/2012/05/31/two-stone-cottages-fused-with-a-glass-stairwell-enclosure/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+FreshInspirationForYourHome+%28Freshome.com%29

    VálaszTörlés
  5. Klassz a terv..., és nem is tájidegen:)))

    VálaszTörlés
  6. Én is kíváncsi lennék, hogy hol van. Izgalmas a projekt bárcsak nekünk is lenne lehetőségünk egy saját otthonra.

    VálaszTörlés
  7. Óh, milyen remek! Nálunk néhány hete indult a pince projekt! Én is annyira élvezem!

    VálaszTörlés
  8. Meg több tízmillió... ;-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.