2012. június 19., kedd

Klasszikus otthon - budapesti bevásárlótúra

Tegnap több munkából kifolyólag felfedezőtúrát tartottam a belvárosban. Mindjárt a "szomszédban" indítottam, a Szabadság téren nemrég nyílt lakberendezési üzletben. 
A Flairspring igényes lakberendezési tárgyak kizárólagos magyarországi forgalmazója, klassz kisbútorok (főleg a konzol és kisasztalok) és szupi lakberkiegészítők kaphatóak (nagyon erős az asztali lámpa- és tükörkínálat, valamint szépségesek a kerámiák - elég sokba frankón beleszerettem....), viszont rettentő rondák a fotelek, kanpék, de komolyan. Szegény lányok, hiába bizonygatták, hogy kényelmesek, én ugyan bele nem ülök egy olyan undi ufóba se, megvárom inkább, amíg megérkeznek a beígért csinosabb darabok. A fenti klasszikus összeállítást egy előszobában látom magam előtt. Asztal 238.000 Ft; tükör 161.000 Ft, lámpák burával 72.000 és 80.000 Ft-ba kerülnek. 
A falon a szomszédba (pontosan az Aulich utca 3-ba) költözött Bambuszmániában kapható Prestigious Peacock tapéta található. 
Szintén a Flairspring kínálatában az erős giccsfaktorral rendelkező, alábbi kamu kopott vas-tükör asztalka, amit ennek ellenére egyszerűen imádok! (Az árát sajnos nem tudom kivenni a képen...)
Sajnálom, hogy nem fotóztam a szuper kerámiákat, de csekkoljátok a weboldalon
A Szabadság térről átvetődtem a Király utcába. Az art&decoban mindig találok a kedvemnek megfelelő csicsa lakber cuccot, most is sokat fotóztam... :)
Azon túl, hogy jó kis dolgokat kapni, külön öröm a (viszonylag) kedvező ár. Ez a két konzolasztal például 99.000 és (ha jól látom) 140.000 (?) Ft áron elvihető, megrendelhető.
Amit nem vettem észre korábban, hogy kapható itt kamu Tom Dixon Beat lámpa. Az eredeti ugyan jóval pofásabb, de 29.000 Ft körüli áron ez is megteszi... Szerintem szép. 
Tovább sétáltam a NovoHome-ba, ahol a kedvező árú ADA kanapék közül válogattam össze egy frissebb hatású modellt. Ehhez párnán is gondolkodom, a farmer kék kárpithoz megtetszett ez a friss színvilágú, geometrikus mintájú anyag. 22.000 Ft körül van métere, ami nem olcsó, de jó néhány látványos párna kijön belőle... :)
Azt hiszem, sikerült rávennem az üzlet tulajdonosát, hogy rendeljen meg a kedvenc küllemű, ámde kevéssé kényelmesnek tűnő kanapé típusomból egy próba sarok darabot (szintén a szuper farmerkék színben). Remélem kiderül, hogy a látszat nagyot csal... :)  
Érdemes tudni, hogy az osztrák cég egyik gyára Magyarországon található, így a vásárlással hazai munkahelyeket lehet támogatni. Ráadásul az árak igazán kedvezőek, valahol az Ikea és a BoConcept között félúton találhatóak, egy sarokkanapé (anyagtól és euro árfolyamtól függően) olyan 300.000 és 400.000 Ft között megvásárolható. 
Hát így telt a tegnapi napom egy része. A maradékban a szülinapomat ünnepeltem... :)
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Szia Petra, utólag is boldog szülinapot, minden szépet és jót kívánok!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.