2012. július 18., szerda

Farmert a lakásba?

IGEEEEN!

Rettentő nagy rajongója vagyok a farmernek, nagyon gyakran (mondhatni majdnem mindig) rajtam is az van. Persze, hogy nem bánom, ha visszaköszön az otthonomban is. Most nem térek ki a népszerű dizájner bútorokra (készít ilyet a Moroso, a Kartell, de még az Ikea is), inkább az akár otthon is elkészíthető, vagy egyszerűen elkészíttethető darabokról posztolnék néhány képet. A fenti farmer-raklap kanapét ilyen formában például bonyolult lenne összehozni, de egy jó kék alaphuzatra rádolgozni a kihízott/megkopott/elszakadt kedvencünket nem lenne akkora meló, és mekkorát ütne! (Forrás: GAS)

Egy farmer is elég egy szék ülőpárnájának áthúzásához... Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe! (Forrás:  Michele made me)
Nem olyan nagy munka egy farmer rongyszőnyeg elkészítése sem.
Gyerekkoromban nagyon nagy hatással volt rám édesanyám barátnője, Kubinyi Anna textilművész. Sokat jártunk át hozzájuk játszani tesómmal, lányai ugyanis nagyjából korunkbeliek voltak. Amúgy is mindig rácsodálkoztam a lakás szépségére, és az élénk színekre (már akkor pink-piros patchwork párnái voltak, tőle hallottam először azt a kifejezést, hogy "van, ami annyira csúnya, hogy már szép"), nem beszélve az óriási szövőszékről a lakás kellős közepén. De az akkora volt, hogy egész falas szőtt képek készültek rajta. Hatalmas.
Szorri, hogy ennyire elkaladoztam, Anikónak szentelek majd egy teljes posztot, arra akartam kilyukadni csak, hogy ott a gyerekeknek is fel volt ám állítva egy kicsi kis szövőszék, ami tulajdonképpen egy lábakon álló keret volt. Erre tekertük fel szorosan a vetőfonalat, a keresztszálakat pedig villával lapogattuk egyenesre. (Na, ez nekem elég gyengén ment...:)). Arra akartam csak kilyukadni, hogy akinek kedve szottyan egyedi rongyszőnyeg készítésére, igazából elég ha az Obiban levágat egy keretre elég, és némi talpnak való fát, amit aztán otthon összeeszkábál, és már mehet is a munka. Ilyet is csinálhattok például.
(Forrás: inhabitat)

De akinek ez sok, némi kreatív energia mégis buzog benne, készítsen egyedi tányéralátétet! (Forrás: today's nest)
Hajrá a farmerrel! :)
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.