2012. augusztus 31., péntek

Szék éjjeliasztal

Két szép vonalú - akár Thonet - szék pont megteszi ágy melletti lerakodó asztalnak.
Az ötlet tervezőket is megihletett, a "My Bedside Chair" például Lewis Taylor nevéhez fűződik.
Képek: decor8, apartment therapy, archithings
SHARE:

2012. augusztus 30., csütörtök

Ház a sziklákon

Ezt a mexikói házat egy new yorki tervező, Steven Harris irodája újította fel. A képeket nézve én is csak annyit tudtam mondani, hogy hűűűűha.
Forrás: iintrepid
SHARE:

2012. augusztus 29., szerda

Teraszasztal téglából

Ha van néhány darab bontott téglád, egy teljes kertet/teraszt berendezhetsz. Készíthető belőle tűzrakó és pad (ahogy mi is csináltuk), de a legötletesebbnek ezt az asztalt találom.

Kép: arch daily
SHARE:

2012. augusztus 28., kedd

Megépítettük a tűzrakónkat

A múlt hét folyamán sokat haladtunk a telken. Lebontottuk a fatároló tákolmányt, és a budinak látszó füstölőt, a helyére került az ideiglenes tűzrakó padokkal körülvéve. A disznóólak teteje is lekerült, kipucolva remek játék-romvár lesz a gyerekeknek, amíg neki nem látunk a pajta megépítésének. Akkor ugyanis az összes bontott kőanyagot bedolgozzuk az új épületbe, vagy a telket körülvevő száraz rakású kőkerítésbe.
SHARE:

2012. augusztus 27., hétfő

Knottee lámpa

Kenneth Cobonpue csomózott kötélbútorait az idei milánói kirándulásomon ismertem meg (beszámoló ITT), most erre a HIVE-nak készített, tűvel spékelt kötött lámpájára kattantam rá nagyon.
SHARE:

2012. augusztus 26., vasárnap

2012. augusztus 24., péntek

Csíkos gyereksarok

Egy ikerház kisebb felújítási munkálatait segítem megtervezni a napokban. A régi dolgozószobából például a nappalihoz szervesen kapcsolódó (optikailag viszont elkülönülő) gyermek játszósarok lett. A ma fotózott képen látszik, ahogy a vízszintesen húzódó sárga csíkok kijelölik a gyerekek territóriumát. :)
SHARE:

2012. augusztus 23., csütörtök

Nyitott fürdő a hálóban

Igazából mindig vonzott a gondolat, hogy a kádam a hálószobában legyen, mert egy jó könyvvel (borral, gyertyával) eltöltött fürdő nekem nem tisztálkodást, sokkal inkább a relaxálás élményét jelenti, amihez vonzóbbnak tűnik egy szoba hangulat. E gondolat mentén viszont miért ne lehetne az egész fürdőszoba (persze, csak ha saját...) a hálószoba része? Nyilván a párkapcsolatokban kialakult szokások és az egyéni preferenciák kialakítanak bizonyos kereteket, a legkevésbé szemérmesek (megrögzött agglegények és szinglik) például a WC-t is bevehetik a buliba. Nekem ez már elég erős... Még ha másért nem is feltétlenül, a szaghatások miatt mindenképpen felhelyeznék egy tolóajtót, amelyet csak bizonyos szituációkban zárnék... Kecske és káposzta. Mit gondoltok? :)

Fotó: vtwonen
SHARE:

2012. augusztus 22., szerda

Asztal nyomdabetűkkel

Köszönöm Zolinak, hogy átküldte ezt a zseniális asztalt e-mailen.
Írni, vagy rajzolni kicsit bajos lehet a nyomdabetűkkel kirakott asztallapon, de manapság, a laptopok világában már kit érdekel ez a nüansz... :)
Beszerezhető: ITT
SHARE:

2012. augusztus 21., kedd

Mai kéne: bambuszlámpa

Itt ülök a kis nyaralóban, a majdnem kész konyhámmal szemben, és arra gondolok, ez a bambusz lámpa annyira szuperül mutatna vele... :) Sajna ez most nem fér bele a költségvetésbe (kapható a le souk-ban), úgyhogy ki kell találnom magamnak valami hasonlót. Majd beszámolok róla! :)
SHARE:

2012. augusztus 20., hétfő

Savannah hintaszék Jolyon Yatestől

A hintaszékek mindig is gyengéim voltak, minél egyszerűbb a forma, számomra annál izgalmasabb. És Jolyon Yates Savannah-ján nem találni egy öncélú részletet, kitüremkedő felesleget se, az hótziher... :) Egyszóval megint szerelembe estem! :)
Forrás: archzine
SHARE:

2012. augusztus 18., szombat

Hétvégi matiné

Mátyás Írországban, egy régi templomból épült luxusházban tölti a hétvégét. Fontolgatja, hogy megvásárolja-e... :)








Forrás: desire to inspire
SHARE:

2012. augusztus 17., péntek

Tervezz Borosüveggel Pályázat!

Jelentkezzetek és alkossatok minél többen, hogy legyen miről beszámolnom szeptemberben! :)
Sok sikert!!!
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.