2012. augusztus 8., szerda

Ramaty konyha újratöltve... - A TERV

Nincs mit szépíteni, ez itt a mi konyhánk...
A pajta mellé járt ugyanis egy kis ház, amely jelen pillanatban a nyaraló bázisunk, később pedig vendég lak lesz. Úgy döntöttünk, egyelőre nem nyúlunk érdemben a kis házhoz, a beavatkozás - szigetelés hiányában - ugyanis elég húzós lenne. Így aztán marad a sufni tuning, DIY, kreativitás, meg ilyenek, mert, hogy én - ez szakmai ártalom - még átmenetileg sem tudom a fenti állapotot megszokni.
Az elmúlt két hétvégén vadul festettem (hétköznap pedig tisztálkodtam - most már tudom, miért nem flip-flopban festenek a szakemberek...), fehérek lettek a falak és fehér lett a csempe is. Igen, lekentem azt is (egy réteg  alapozó + egy réteg zománcfesték), és jelentem, rohadt jól néz ki.
Már csak a konyhabútor zavarja nagyon a szememet. De erre is elkészült a nagy terv.
Ha jól számolok, fog kelleni hozzá összesen 13 db 2,40 m hosszú díszléc. Ez 10.650 Ft lesz.
Kell még egy fahatású munkalap (2,26 cm), a létező legolcsóbban. Most ezt találtam, a 7.790 Ft-ot egész jónak találom... :)
Kell még egy-egy bödön alapozó és festék. Ezek összesen 6.200 Ft-ba lesznek.
Valami kerámia jellegű fogantyú is kéne, de legyen extra olcsó. Találtam egyet az Ikeában, kell belőle 7 pár. Ez összesen 5.635 Ft-ot kóstál majd.
Ha nem számítom a segédanyagokat (ragasztó, fatapasz, spatula, ecset, meg ilyenek), akkor összesen 30.375 Ft-ból lesz egy tök cuki vidéki konyhám. Ezzel elleszek a következő hétvégéken, majd beszámolok a végeredményről. :)
SHARE:

7 megjegyzés

  1. Kedves Petra!

    Szeretném megkérdezni, hogy lecsiszolod-e előtte a laminált felületeket, vagy csak úgy ráfestesz? Lehet-e egyáltalán csiszolni laminált felületet? ...gondolom, az alapozóval tartósabb lesz a festés, és talán nem is kell csiszolni.
    Épp a - többek között - kis konyhaszekrényem felújítását tervezem, pont jókor jött ez a bejegyzés.

    üdv:
    Rita

    VálaszTörlés
  2. Kedves Petra!

    Azt szeretném kérdezni, h milyen honlapon lehet festékeket, illetve díszlécet, ilyesmit böngészni?
    Válaszod előre is köszönöm!
    A csempe lefestése nagyon jó ötlet!

    Üdv
    András

    VálaszTörlés
  3. Ez a cikk számomra autentikusabb már nem is lehetne! Tervezem, hogy felújítom nagymamám konyháját, és teljesen ugyanazok a problémák, mint a fenti konyhánál, és pont ilyen átalakításokra gondoltam, mivel csak kicsi keretből tudok gazdálkodni. Köszönöm, hogy megosztottad, így már biztos vagyok benne, hogy jó a terv, és meg is valósítom (és le merem festeni a csempét)! :))

    Laura

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök, hogy sokatoknak adtam ihletet, vagy bátorságot. Végül is veszteni valónk nincs egy ilyen konyhával, nem? :) Őszintén bevallom, személyesen még soha nem festettem le ilyen laminált felületet, lehet, hogy én egy kicsit meg fogom csiszolni, azon biztosan még jobban megtapad az alapozó. De felelősséggel még nem tudok ez ügyben nyilatkozni, majd csak a saját tapasztalatok tükrében. Remélem addig tud várni... :) Hajrá Nektek is!

    VálaszTörlés
  5. András! Ez a Praktiker webshopja. Díszléc van a Zatiknál is. (zatik.hu)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Petra!

    Szeptember elején kezdem a felújítást, addig még van idő. Nagyon kíváncsian várom a fejleményeket! :)
    Továbbra is drukkolok.

    üdv:
    Rita

    VálaszTörlés
  7. Cuki lesz! Én sem tudom elviselni a rondát, minden albérlet egy kihívás, csak máséba belefeccölni annyit... kicsit nehezebb...

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.