2012. augusztus 14., kedd

Ramaty konyha újratöltve: UPDATE :)

Alakul a minimál projekt konyhánk... :)  (Előzmények: ITT)
A hétvégén ellátogattam a fehérvári Praktikerbe (és a veszprémi Obiba), megvettem az átalakításhoz szükséges anyagokat. Végül beszereztem egy egytálcás-csepegtetős rozsdamentes mosogatót is, mert a korábbi rozsdás cuccokat nem volna szívem belevágni az új munkalapba, ez 11.000 Ft-tal növelte a költségeket (ez összesen 40.000 Ft-ra növelte az "új" konyha árát).
Jó hír viszont, hogy találtam egy Forest gombot, ami ugyan műanyagból van, mégis megtévesztésig hasonlít a porcelánra, és felébe kerül a korábban kinézett Ikeásnak. Ezen meg fogtam egy keveset... Az élet apró örömei! :)
Körülbelül négy-öt órás macerával vágtam méretre és ragasztottam fel a díszléceket. Egy szuper erős (nyomópisztollyal kinyomható) építési ragasztót használtam. A frontokat előtte megcsiszoltam, nem tudom, hogy szükség volt-e rá, de égtem a vágytól, hogy felavassam az új rezgőcsiszolómat. :) Azért érdesebb lett a felület, amin biztosan jobban tapad majd a festék, ráadásul az élzárások néhol leváltak már, ott a maradékot összecsiszoltam a pozdorjával. Tudom, nem valami profi megoldás, de a végén majd jól lekenem, aztán a kutya se látja mi van alatta...
A korpusz látszó részeit lefestettem alapozóval, miután pedig felkerültek a frontra a lécek és kifatapaszoltam a korábbi fogantyú lyukait, visszaakasztattam őket a helyükre, mert úgy érzem, így lesz a legkényelmesebb festeni. Ja, igen, előtte még férjem segítségével kifúrtuk az új gombok helyét (az egyiket rá is próbáltam, nézzétek, ott az alsó bal sarokban... :)).

Így fűrészelgettem a léceket. Két vágás után már meg is tanulod, hogy tartsd a fűrészt, hogy könnyebben csússzon.
És az első kész fiók. Nagyon büszke voltam! :)
Csak emlékeztetőnek bemásolom, hogy honnan futottunk neki, és merre is tartunk.
Hétvégén lefestem az egészet, áthívom a nagyon kedves, mindenhez értő szomszédunkat, akinek van dekopírfűrésze (ezzel lehet lyukat vágni a munkalapba - ha rákapok a barkácsolásra, akkor kénytelen leszek én is beszerezni egyet) és egyébként vízszerelő is, hogy installálja a mosogatót, aztán készítem a képeket a végleges állapotról. Ekkora csináld-magad akcióban még nem voltam, úgyhogy rettentő izgatott vagyok. :)
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Hú, nagyon szépen haladtok, már irtó kíváncsi vagyok milyen lesz a konyha! :))

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.