2012. szeptember 30., vasárnap

2012. szeptember 28., péntek

Megérkezett hozzánk a Togo! :)

Elnézést az abszolút rossz minőségű fényképért (profi gép éppen kölcsön adva), de egyszerűen ezzel telik a tegnap estém/ma reggelem, hogy gyönyörködöm a frissen megérkezett ülőgarnitúránkban.
Több, mint egy éve Kati (artkraft) szólt nekem, hogy tud egy megvásárolható használt Togo garnitúráról, amit sajnos darabonként nem értékesítenek, neki viszont nem kell annyi minden. Kapva kaptam az alkalmon, hiszen a használt bútor piacon a Togo egész egyszerűen nem kapható, és végül a fotelen kívül minden nálam landolt (két sarok elem és egy kettes kanapé).
Nagyon lerobbant állapotban szállítottuk át a kárpitoshoz, néhol a szivacsot is meg kellett ragasztgatni, és persze az eredeti huzat is a kukában landolt. Vettem rá jó minőségű anyagot - igaz, végül nem az eredeti Alcantarát, hiszen az rettentő drága (bár valóban zseniális tulajdonságokkal rendelkezik), és mintát vettem egy mai Togo-ról (ugyanis az 1973-as tervezés óta változott a kivitel, és őszintén szólva - kis túlzással - nem vagyok róla meggyőződve, hogy a miénk még nem az első szériák egyike...:)), amit eljuttattam a kárpitoshoz. Így esett meg, hogy az eredeti ár hetedéért lehet nekünk Togonk. Ismerem a garnitúrát, és ezt is kipróbáltam, mielőtt elhoztuk, valahogy mégis tartottam tőle, hogy nem lesz igazán kényelmes. Hát tudjátok mit?
Ki se lehet belőle operálni, úgy imádom! Még a 1,93 m magas férjem is beismerte, hogy szuper (pedig rettentő szkeptikus volt), és a gyerekek is imádják!
Nagyon köszönöm a budapesti Ligne Roset, azon belül is Jászay Elizabet önzetlen segítségét!!!
Ha megtetszett a garnitúra, most - az októberi vásár keretében - 20% kedvezménnyel juthattok hozzá egy mai szetthez, de a kiállítótermi darab fél áron vihető el!!!
SHARE:

2012. szeptember 27., csütörtök

Rejtett ajtó - mi van a tapétán túl? :)

Egy elegáns nagypolgári lakást tervezek éppen, és felmerült bennem - egyelőre csak ötlet szinten - hogy a háziasszony dolgozó-háló együttesét tapétaajtóval rejtsem el a nappali elől. Ehhez keresgéltem szép fotókat.
 
Ha Nektek is tetszik az ötlet, egyrészt szükségetek lesz egy megfelelő típusú ajtóra (Gil Trade - ITT), másrészt érdemes lesz ügyelnetek arra, hogy a felragasztott tapéta mosható legyen, mert a kilincs környéke rendesen koszolódik... :)
Forrás: the aestate, Ruth Burts Interior, idc
SHARE:

2012. szeptember 26., szerda

Amber Chair - Jaeuk Jung széke

Jaeuk Jung koreai dizájner természetes gyanta oldatban, "fosszilizálva" őrzi meg Michael Thonet klasszikus 14.sz. székét a jelen és jövő számára.
A régi értéket bemutató műtárgy modern enteriőrök teljes értékű bútordarabjaként funkcionál. Szerintem zseniális! :)
Forrás: designboom
SHARE:

2012. szeptember 25., kedd

Csak zöld legyen...

Ha van egy talpalatnyi helyünk, ahova beesik az eső és valamennyi fény, használjuk ki. Egy kis fantáziával és befektetett energiával akár egy angol aknából is lehet vagány kert. Miután amúgy sem vagyok nagy kertész, én rettentően vonzódom ezekhez az extrém megoldásokhoz. Csak olvasni és kerti sütni lehessen kint.
Forrás: itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2012. szeptember 24., hétfő

Integrált könyvespolc-kandalló-kanapé

Az egyszerűsége teszi annyira széppé ezt a jól megtervezett, szépen a fal síkjába süllyesztett könyvespolc-kandalló-leülő egységet. Köszönjük TRIENDL + FESSLER Architekten! :)

Forrás: mocoloco
SHARE:

2012. szeptember 23., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás nem csak síelni szeret Aspenben, az őszi hétvégéket is szívesen tölti a sztárok kedvenc coloradoi síparadicsomában... :)
Forrás: Planete Deco
SHARE:

2012. szeptember 21., péntek

Napi ötlet: fesd mintásra padlódat!

Magyarországon már az is nagy bátorságnak számít, ha fehérrel kenjük le fapadlónkat, külföldön viszont nem riadnak vissza minták felfestésétől sem. Nyilván ez anyagi kérdés is, hiszen a színezett padlón jobban meglátszik a kopás, hamarabb szorul frissítésre. Éppen ezért leginkább tömör fához, vagy vastag, többször felcsiszolható kopóréteggel rendelkező parkettához ajánlom a kísérletezést. Egyébként hidegburkolatot se nagy kunszt lekenni (én már csak tudom, ezzel telt az elmúlt néhány hétvégém, bár - MÉG - nem mintásra...) A végeredmény szerintem megéri a befektetett többlet energiát. :)
Forrás: freshome, Sunny Goode, babble, whatever, acute designs, Hirshfield's Color Club, mollyloot, vintage house
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.