2012. szeptember 12., szerda

Can of Gold 2012 - Budapest

A 2001-ben indult Can of Gold elnevezésű, jótékony célú művészeti projekt 2011 őszétől a NextArt Galéria szervezésében Magyarországon is megvalósításra kerül. A projekt keretében 100 db ételkonzervet osztanak ki hajléktalanoknak, további 100 db konzervdobozt pedig bearanyoznak, és az adott város nevezetességeit magán hordozó egyedi címkét tesznek rájuk. A projektet elindító híres dizájner, Marcel Wanders pecséttel lát el minden egyes darabot, majd az így elkészült, sorszámozott művészeti alkotásokat aukció keretében értékesítik. A befolyt teljes összeget a Menhely Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt kapja meg.
A projekt különlegessége, hogy a teljes folyamat önzetlenségre alapoz, tehát a konzervek, az aranyozás, a címkézés, a szervezés, a promóció is mind a résztvevők küldetéstudatának eredményeként valósulnak meg, fizetséget nem lehet elfogadni a közreműködésért.
A jótékony műgyűjtők hozzájárulásukért cserébe maradandó és értékes művészeti alkotást vihetnek haza.
A magyar dobozokon helyi nevezetességként a Széchenyi Lánchíd szerepel, amely önmagán túl a művészet és a jótékonyság közötti összeköttetést is szimbolizálja. Az 1-100-ig sorszámozott konzervdobozok 200 Euroért vásárolhatóak meg, és akik idejében bekapcsolódnak a projektbe, azoknak lehetőségük nyílik a kedvenc számuk megvásárlására is... :)
Bővebb információ a NextArt Galéria facebook oldalán.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.