2012. október 31., szerda

Csupa fa konyha-nappali

Nincs mit tagadni, a trendek durván hatnak rám. Egy ideig csak finoman befolyásolnak, hosszú távon viszont a teljes ízlésvilágomat bekebelezik. Így vagyok én ezzel a sárgás faszínnel és a skandináv formavilággal. Jó pár évig a letisztult olasz design, az üveg, a beton és a fém vitte nálam a prímet. Mindig használtam fát, hogy meleg hangulatot varázsoljak a letisztult terekbe, az évek folyamán egyre többet. Mára eljutottam odáig, hogy imádnék ebben a szobában ücsörögni. Megtetszett, mert 3-4 éve ezt nézem. És hát gyönyörű, nem? :)
Forrás: The Design Files
SHARE:

2012. október 30., kedd

Nobody - széket plédből

Igazi téli kúlságra bukkantam, a Nobodyra, amely kizárólag saját kárpitanyagából készült.
Ez a pléd mert nagyot álmodni, és székké lényegült. :)
Forrás: french by design
SHARE:

2012. október 29., hétfő

Kristály villanykörte

Most találtam a Livintetc egyik számában Lee Broom kristály villanykörtéjét.
Bevallom, ici-picit már unom a mindenhol fellelhető magában árválkodó minimál villanykörtés megoldást, de ezzel a csavarral ismét beleszerettem... :)
SHARE:

2012. október 28., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás Hollandiában tölti a hétvégét. Az idő ott se lehet rosszabb...
Forrás: planete deco
SHARE:

2012. október 26., péntek

Mai vatera


Megint a Vaterán kutattam kincsek után, és belebotlottam egy-két darabba, amelyek ugyan nekem most nem kellenek, de gondoltam felhívom rájuk a figyelmet, hátha valakit érdekelnek...
Szokatlanul gusztusos kis üvegcsillárt fedeztem például fel extra jó áron (25.000 forintért adják).
De ha már lámpánál tartunk, az alábbi - provence-i hangulatú - kültéri lámpa se rossz. Ezt 20.000-ért vesztegetik.
Ha maradunk a klasszikus stílusnál, akkor az alábbi, állapotához képest extra-olcsó (15.000 Ft) blondel keret is érdekes lehet...
De evezzünk retro vizekre. A mini klubfotelnek a világ minden táján nagy keletje van, ez felsrófolta az árakat is. Ehhez képest igazán jutányos, mintegy 9000 Ft/db áron juthatunk hozzá ehhez a párhoz.  Hogy mit is lehet kihozni ebből a roggyantnak látszó darabból, arról korábban már írtam ITT
És egy marha jó asztalt (12.000 Ft) is lőttem a szetthez:

Hát most ennyit találtam. :)
SHARE:

2012. október 25., csütörtök

Színátmenetes tapéták

Nem kis melóval akár magunk is készíthetünk színátmenetes falat, vagy bútort, aki ennél kényelmesebb és az eredményt tekintve is biztosra megy, annak ajánlom figyelmébe a Designers Guild Castellani kollekcióját.Szerintem gyönyörű!
Itthon beszerezhető például a Bambuszmániában.
SHARE:

2012. október 24., szerda

Őszi tipp: tökdekoráció

A globalizációnak - szerintem - van pozitív hozadéka is. Ide sorolom a különböző országok/kultúrák ünnepi szokásainak tengereken átívelő, gyors terjedését. Amellett, hogy fontosnak találom népi hagyományaink ápolását (rajtam aztán senki nem kérheti számon például a festett tojásokat...), soha nem mondanék nemet egy újabb ünnepi alkalomra. Minden egyes megmozdulás, ami kizökkent a hétköznapok rutinjából nálam üdvözölve van.
Aktuálisan például a Halloween is, a hozzá kapcsolódó jelképekkel együtt, amelyek közül legfontosabbnak a töklámpást gondolom.
A halloweenkor használt kivájt, vigyorgó töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O’Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki kicsikart az ördögtől egy ígéretet, miszerint a lelke nem fog a pokolra kerülni. Ugyanakkor - halála után - Jacket a mennyországba se fogadták be, ekkor az ördög egy széndarabot adott neki, amit egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Hát valahogy így esett, hogy az őszi dekorok elengedhetetlen kelléke lett a tök, amely az eredeti marharépa látványosabb kiváltója.
Egy szép nagy példány már az előszobába várja, hogy megrajzoljam a fizimiskáját, addig pedig tájékozódtam, mennyi mindent kezdhetek még a kicsit kisebb társaival.  Lehetnének például különböző méretű tároló edények, nem? :)
Forrás: Wikipédia
Képek: belle maison
SHARE:

2012. október 22., hétfő

Hétvégi matiné

Mátyás lehet, hogy már haza se jön. Én legalábbis biztos nem mozdulnék semerre, ha egy ilyen párizsi otthonban látnának vendégül... Álom-tökéletes!
Forrás: Le Royaume du Monde
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.