2012. október 3., szerda

Csoda a Baross utcában

A címmel megegyező tárgy megjelöléssel érkeztek a most bemutatott képek az e-mail fiókomba.

Margit, a tulajdonos, néhány hónappal ezelőtt kért tanácsot tőlem a konyhapult üvegfalát illetően, akkor megkértem, hogy ha elkészül a lakás, mutasson róla képeket. Szerencsére nem maradt adósunk, így meg tudom osztani Veletek, hogy milyen csodára képes egy kis kreativitás...
A tulajdonosok belga állampolgárok, közel áll hozzájuk a kortárs képzőművészet, maguk is művelik. Ez az első lakás, amit terveztek maguknak, mint mondják "játékból".
Az ingatlan annyira rossz beosztású volt (nem beszélve a lelakott állapotokról), hogy mindent lebontottak. Az összes belső falat, a parkettát, a salakot a parketta alól, a nyílászárókat és az összes vezetéket is.

"Ezek után ott álltunk az üres lakásban, amelybe betüremkedett a szomszéd budija. Igen, a WC. Valamikor régen így osztották meg." - írja Margit. - "Szóval, nem volt valami vonzó ez a hely. Aztán végig gondoltuk, hogy mire van szükségünk. Újra és újra az lett a vége, hogy megoldhatatlan. De mi nem nagyon szeretjük a "lehetetlen"-t. Agyaltunk, rajzoltunk, megint agyaltunk.... Kicsit építettünk, kicsit visszabontattunk, aztán megint építettünk. Hiába, nem vagyunk profik.... De végül összejött. Mi most nem egyszerűen egy hálószobában alszunk, hanem egy megvalósult álomban."

Az alacsony költségvetést sok ötlettel és utánjárással kompenzálták, és szerencsére a kivitelezési vállalkozó is nagyon profin végezte a munkáját. Így lehet, hogy - bár Magyarországon ilyet valószínűleg nem sokszor hallottunk még - nagyon élvezték a felújítást.  "Egy élhető, jól átgondolt, remekül funkcionáló lakás lett a végeredmény." - írják.

Margiték annyira belejöttek a munkálatokba, hogy építenek maguknak egy új otthont. Egy hasonlót, de nagyobbat, ahol könnyebb vendégül látni az öt gyereket és az unokát. Ahol meg tudják valósítani további ötleteiket....

Ha valakit érdekel a bemutatott lakás (amely így eladóvá válik), dobjon rám egy e-mailt (petra@terkultura.com), és továbbítom az érdeklődést a tulajdonosok felé! :)
Fotó: Tomas Opitz
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.