2012. november 30., péntek

Indul az Álomépítők 3

Nagyon igyekeztem, hogy a Térkultúra tartalma ne essen áldozatul a szeptember-októberi extra hajtásnak...
Történt ugyanis, hogy nyár végén beválogattak a Viasat3-on futó, rászoruló családok lakhatásához segítséget nyújtó doku-realitybe, az Álomépítők című műsorába. Ebben az évadban öt lakberendező segíti a stáb munkáját, és persze én voltam az a "szerencsés", aki az első felújítást vezethette le. Elképesztő erős tempót diktáltak a határidők, ráadásul a szponzori vonalak se működtek még olajozottan. Személyesen kerestem meg több partneremet, akik - dacolva a kedvezőtlen gazdasági szituációval - egytől-egyig első szóra segítettek. A következő hetekben szeretném majd őket bemutatni, jó szívvel ajánlani ezeket az önzetlen szakembereket.
Addig viszont ajánlom figyelmetekbe a  vasárnap este 18.55-kor kezdődő epizódot, ahol megnézhetitek, hogy egy kis küzdéssel és akarással miként lehet segíteni bajba jutott embereken. Meg, hogy mennyi hülyeséget tudok összehordani a kamera előtt..
Köszönöm a képet Eszternek a Bambuszmániából! :)
SHARE:

2012. november 29., csütörtök

Dizájnos síapartman

Nagy családosoknak találtam kiváló síapartmant a franciaországi Les Menuiresben... Az eredetileg 1964-ben megépített, 55 m2-es apartmanban 8 hálóhelyet és két fürdőszobát sikerült kialakítani a párizsi székhelyű h2o Architectsnek. Egyébként a zsúfolt tér jellemző a franciaországi síhelyekre, így hiába a szuper pálya, ez (na meg a hosszú út) nem teszi a kedvenc uticéljaim közé.
Ebben az esetben a dizájn remekül működik, és - legalábbis a képek tanúsága szerint - nem érződik zsúfoltnak az amúgy kis lakás. Na ide szívesen mennék...
Forrás: wave avenue
SHARE:

2012. november 28., szerda

Egy londoni víztorony új élete

Ez a víztorony családi házként született újjá Londonban. Leigh Osborne and Graham Voice munkája. Holnap elkezdek alkudni a margit-szigetire... :)
Forrás: vanillamagazine
SHARE:

2012. november 26., hétfő

Adventi naptár WC papír gurigából

Lassan itt a december, indul a visszaszámlálás. Például WC papír gurigákból készített adventi naptárral... :)

Forrás: the style files
SHARE:

2012. november 25., vasárnap

2012. november 23., péntek

Színes "tanuló hotel" Hollandiából

Milyen legyen egy gyakorló hotel, ha nem könnyed, színes, vidám mintás? Amely bevonzza a fiatal vendéglátós diákok nyelvén jól értő kreatív közönséget.
A 13. századi holland kastélyt egyedülálló hotellé alakítottak át, amelynek 26 szobáját Hollandia vezető dizájnerei álmodták újra. A Chateau Bethlehem néven működő intézményt kizárólag a maastrichti Hotel Management School hallgatói vezetik.
Képek: coolboom és weheart
SHARE:

2012. november 22., csütörtök

Eladó DiCaprio malibui otthona

A hollywoodi sztároknál sem garantált a jó befektetés, pláne, ha ingatlanról van szó. A külföldi sajtóban egyre-másra cikkeznek a pénzügyileg bajba jutott színeszek eladó ingatlanjairól, most Leonardo DiCaprio háza van terítéken.
Miután nem sikerült kiadnia havi "csekély" 75.000 dollárért (ez forintban 16.650.000 havonta...), most szerencsét próbál az eladással. 23 millió dollárt szeretne kapni a zöldben meglehetősen ritkás (bár kétségtelenül elitnek számító környéken található) ingatlanért. Úgy olvastam, nem valami kapós... :)
Az ingatlan kívülről többet tud. Az enteriőr meglehetősen szegényesen bútorozott, így nem csoda, hogy az Amerikában is horror magasnak számító bérleti díjért nem sikerült kiadni. Egyébként meg semmi különös, bár nem rossz alapanyag, a beépített cuccok elég guszták. Mondjuk ennyi pénzért szerintem ez nem elég...
Na, azért kéne? :)
Fotók: curbed
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.