2012. november 8., csütörtök

Bazár: szépséges fehér lámpák

Fehér lámpát keresel az étkezőasztal fölé? Megosztom Veled a kedvenceimet minden átkategóriában, még egy abszolút szűk költségvetésű "csináld magad" projektet is tartogatok a végére. Hajrá! :)

 A fenti lámpa Tom Dixon Beat Lightja. Korábban írtam már róla (ITT), kaptam érte hideget-meleget kommentekben. A látszat ellenére nekem nagy kedvencem ez a lámpa, így fehérben pedig még nem találom annyira elcsépeltnek sem. :) Az ára dizájnlámpákhoz képest egész jó, 305 EUR a Solinfonál.

Az abszolút liebling alább látható, Caravaggio-nak hívják és a Lightyears forgalmazza. Egyik lakásom étkezőasztala fölé került belőle kettő (igaz, feketében, de az eredményt érdemes megnézni ITT).  90.000 Ft/db áron jutottunk hozzá a 40cm átmérőjű P3-as modellhez, amit 20 euróért szállítottak ide Németországból.
A Diesel Cage lámpája új szerelem. A napokban nyílik a MaxCityben a Diesel Living, ott biztosan beszerezhető majd. Külföldön 170.000 és 270.000 Ft közötti áron kapható, mérettől függően. Egyébként a Foscarini gyártja, így a nagyobb lámpaboltokban (példul a már említett Solinfonál, vagy a később még megemlített Vészi Lámpánál) megrendelhető.
A ligne roset Bloom lámpájából három is lóg, egy pedig áll (kicsit megbolondítva, részletek ITT) a lakásunkban, annyira bejön... Darabja 65.000 Ft körül mozog.
Ha olyan letisztult vonalvezetésű lámpát keresel, amelyben azért van némi rafinéria, akkor a fehér Octot Neked találták ki. (Zárójelben jegyzem meg, hogy feketében és barnában is gyönyörű.) Beszerzéséről falámpákat készítő finn Secto Deisgn-nál érdemes érdeklődni. A 54 cm átmérőjű darab 230.000 Ft körül mozog. Borsos, na...
Ha egy kis színre is vágysz, a Leds C4 piros-fehér Vintage lámpája nagyon trendi, ráadásul az ára is egész jó, 43.350 Ft. Beszerezhető a Vészi Lámpánál (ITT).
Abszolút csúcszsírszuper ár-érték aránnyal rendelkezik a Searchlight Studiója, ami egyébként a Caravaggio olcsóbb alternatívája. 20.340 Ft, és zseniálisan mutat fekete és króm színben is. Minden lakásba ilyet! :)
És végül itt az örök kedvenc, Moooi Random Light. Nem két fillér, mérettől függően 130 és 270 ezer forint között mozog. Kapható és általában megtekinthető a CODE-DECODE-ban.
Ennek viszont van egy könnyen, otthon elkészíthető alternatívája. Végy 3-4 üveg háztartási keményítőt (a Rossmannban találtam, DM-ben nem, a mosóporok polcain áll, elvileg ingek keményítését szolgálja). Öntsd ki a keményítőt egy tálba, áztass bele vékony fehér fonalat (kábé 3 gombolyag ment el a lámpára, 790 Ft/db a Barkában, de vettem már sima Röltexben is). Végy egy fitness labdát (én egy 65 cm átmérőjűt vettem 2.290 Ft-ért itt), kend be zsírosabb krémmel, és kezd el körbetekerni a madzaggal. Össze-vissza, sokáig. Mindenképpen tegyél egy vízhatlan fóliát az asztalra, és miután nekem ez mindig összegyűrődve a lámpámhoz ragadt, pluszban leterítettem egy törülközőt, amit később szépen kimostam és kutya baja se lett. Ha úgy érzed, kész a megfelelő sűrűség, állítsd egy tálra, és várj egy napot, addigra megszárad és megkeményedik a konstrukció. A labda kiszedésére több verzió létezik. A fapados, amikor fogsz egy nagyobb átmérőjű poharat, körberajzolod a kívánt helyen (ahol a szelep van), leereszted a labdát, és óvatosan kihúzod. Néha kicsit behorpad az egész, már-már elkeseredsz, de végül menedzselhető a dolog. A profibbak már a feltekeréskor gondolnak a lyukra - ilyen előrelátásra én képtelen vagyok, ha jön az ihlet, mint egy dúvad nekilátok... - és egy könnyebb kis műanyag poharat aplikálnak ragasztószalaggal a labdához. Ilyen módon már a tekerés műveletekor kimarad a lyuk, esztétikusabb lesz, és tartósabb. A pontot az i-re egy szép TILKA textilkábel és takarórózsa teszi. Nekik külön szeretném megköszönni a kedvességüket, ez ugyanis egy jótékonysági projekt volt (részletek később), és első szóra, azonnal megsegítettek engem (és a családot) a kiegészítőkkel. Az egyik egészen kicsi lyukon húzd át a kábelt, ha szerencséd van, a könnyű lámpa egyszerűen csak megtartja magát. Ha mégis lecsúszna (keress egy még kisebb lyukat, vagy) egy darab madzaggal kösd a lámpát a kábelhez. Voila, DIY Random Light... :)
A fehér lámpa téma kifogyhatatlan, mára ennyi jutott, de biztosan lesz még folytatás...
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.