2012. december 18., kedd

Készíts saját tapétát!

A fenti képen, az Áloméptők3 első adásának fináléjában, két teljes nap és éjszaka megfeszített munka után, már felszabadultan mosolygok a kamerába. Itt este 11 körül lehet, és hát reggel még nem nagyon hittem el, hogy oda bárki is beköltözik...

De most nem is rajtam van a hangsúly, hanem a fotó hátterén, az ugyanis egy saját tervezésű tapéta, és ha szeretnétek Ti is valamit kreatívkodni a falatokra, akkor most jól figyeljetek! :)
Amikor az első forgatási napon megismerkedtem a családdal, akinek segítettünk jobb körülmények közé költözni, megtudtam, hogy szívük csücske volt a korábbi házuk kék-sárga frontú konyhabútora. Azért tényleg a szívük szakadt meg...

Már ekkor sejtettem, hogy ebben a műsorban nem arról lesz szó, hogy én kiadom az ukázt, miszerint ezt, meg ezt a konyhabútort kérem, aztán lőn, hanem annak kell örülnöm, amit éppen kapok (itt jegyzem meg, hogy a konyhabútor egyébként szuper-zseniális lett...). Szóval nekiláttam azon elmélkedni, milyen módon tudok színes konyhát varázsolni a semmiből... És akkor eszembe jutott, hogy van nekem egy kedvenc tányéros tapétám, ami ugye kézenfekvő motívum lenne. Igen ám, de pénzem az nem nagyon volt a projektre. Semennyi. Ekkor úgy döntöttem, meg kéne ezt csinálni magunknak...
Kerestem a neten megfelelően színes, nagy tányérokat, körbevágtam, megfelelő méretre húztam - hogy ne legyen pixeles, egy filterrel "festményesítettem" őket, kiszedtem belőlük a csúnya vaku fényeket, és kaptak árnyékot is.
Így készült el az alábbi kép. Pontosan a megfelelő méretre, a konyha üres falára tervezve. Nem, a forma nem magyarországos, hanem jobb oldalon kihagytam a becsatlakozó konyhapult helyét... :)
Elkészült a tapéta, már "csak" ki kéne nyomtatni a megfelelő anyagra...
Megkerestem a Képek méretre céget, akikről tudtam, hogy bármilyen feladattal megbirkózik, nincs az az anyag, amire ne nyomtatna... Előadtam nekik a problémámat, és rögtön örömmel segítettek. A tervek leadása után néhány nappal kezembe kaptam a három csíkból álló, öntapadós tapétát, amit egyszerűen fel kellett ragasztani a simára festett falra.
A munkálatokban résztvevő emberek nem kis ellenállását és pesszimizmusát kellett letörnöm a felhelyezéskor ("ezt nem fog menni", "buborékos lesz", "ronda lesz", "elcsúszik"). Jelentem, teljesen egyszerűen, két ember munkájával egy ronggyal simítgatva fel lehet ragasztani a tapétát, sőt, ha egy kicsit mellé megy, finoman vissza is lehet húzni. A Képek méretre egyébként abban is tud segíteni (azért mondom, mert ezt többen is kérdezik tőlem e-mailben), hogy a bútorok frontjára, üvegre, textilre kerüljenek fényképek, grafikák, ízléstől, fantáziától függően bármi. Egyébként a hatalmas adatbázisukból gyakorlatilag bármilyen fényképet ki lehet választani, át lehet alakítani, méretre igazítani, stb...
Nagyon jó szívvel ajánlom Nektek a céget, aki - ha kivitelezés közben, vagy ötleteléskor keresitek meg őket - időt, energiát nem kímélve segít majd Nektek.
Ember tervez, szponzor végez... :)
SHARE:

3 megjegyzés

  1. Nagyon vártam, hogy láthassam a műsort, hisz nagyon gyakran nézegetem a blogod. Nagyon tetszett, és pont azon gondolkodtam, megkérdezem, honnan a tuti tapéta... most már ezt is tudom, köszönöm! :)

    Épp most költözünk életünk első saját közös otthonába, ha lett volna keretünk,rohantam volna hozzád, de sebaj, mert amint összerázzuk magunkat, szeretnék átalakítani... addig is inspirációt gyerek a bejegyzéseidből! ezt is köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Petra!
    Csak nézelődni jöttem, de egyre nehezebben állok fel, hogy folytassam teendőim...
    Először röviden: aki az Álomépítők csapatához tartozik/zott, az a szakmaiságon túl emberi értékeit tekintve is magasan van. Nagyon magasan. Nincs kétségem efelől!
    Másodszor: különösen azért tetszik e blog, mert mindenki megtalálhatja a magának valót minden szinten. Külön köszönöm a helyek -árak közlését. Sok segítséget kaptam.
    További sikereket kívánok! Üdvözlettel, Ágnes

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, Ágnes, örülök, hogy segíthettem! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.