2012. december 3., hétfő

Márvány fürdőszobát tervezek

Sajnos nem tudok leszakadni a márvány fürdőszobákról. Imádom őket. Egyszerűek, időtállóak, de most például elképesztően divatosak is. Nem olyan rég volt alkalmam egy kis fürdőszoba zuhanyzóját "kibélelni" fehér carrara márvánnyal (jó, hogy eszembe jut, be is kéredzkedek lefényképezni a végeredményt, mert publikálásra érdemesre sikeredett...), és most - ha minden jól megy - egy belvárosi nagypolgári lakás kisebb méretű fürdőszobáját fogjuk teljes egészében bemárványozni. :) Elkészültek a színes falnézetek, megmutatom, mire jutottam.
A hideg fehér-szürkét fa hatású járólappal oldom, amely a zuhanyzó egyik falára is felfut. De nézzük, mi mindent terveztem be...
Elsőnek jöjjön a lényeg, a Bianco Carrara márvány. Egy beszállítóm 8000 Ft/m2-ért hoz 30x30-as lapokat Olaszországból.
A fürdőszoba kád felőli falán fut egy strang, amit el kell takarnunk, így kialakul egy 20 cm mély falfülkénk. Ezt egyáltalán nem bánom, egy kisebb peremet amúgy is szeretek építeni amolyan lerakodónak, ez a nagy méretű párkány viszont szépen elbír két szobanövényt. A beugró adja magát egyfajta burkolatváltásra, én egy fehér kőmozaik mellett döntöttem... Alapvetően unom már ezeket a kínai kőpaneleket, de a fürdőszobában szerintem helyén van, itt pedig kifejezetten jól fog mutatni.
Aztán kell még nekünk egy meleg-barna fahatású kőburkolat. A Casa dolce casanak van egy nagyon kellemes színe a Belgique kollekcióban. Ennek tizenvalamennyi ezerbe kerül négyzetmétre (még nem jött meg az árajánlat), viszont nem kell sok. Csodálatos erezete van, egészen természetes hatású. Kis költségvetés esetén érdemes körülnézni a piacon, mert most már nagyon sok cég forgalmaz hasonlókat, és találni egész klasszakat jóval olcsóbban is.
A fürdőszoba lényegét még a Hatria Daytime mosdó befolyásolja erősen. Alapvetően modern, de a króm, konzol hatású törülközőtartó mégis ad neki egy finoman klasszikus beütést.
És nagy örömömre a megrendelőt is meghatotta a Gessi Goccia csaptelep...
A mosó fölé egy nagyon egyszerű, króm keretes tükör kerül, amit nem falilámpa, hanem - szokatlan módon - a mennyezetről lógó két függeszték világít meg. Találtam egy nagyon szép kristályburás darabot, a Cristyt a Linea Lighttól. 
Ritka örömmunka nekem egy ilyen fürdőszoba megtervezése... :)
SHARE:

3 megjegyzés

  1. Szia!Érdeklődnék, hogy a falnézeteid milyen számítógépes programmal csinálod? Simán Photoshop-al?Köszi a választ!

    VálaszTörlés
  2. Szia, érdeklődnék, hogy az a bianco carrarai kapcsolat még èl, mert ilyen márványra lenne szükségünk pótlásnak… ha netàn még létezne nagyon megköszönnèk egy elérhetőséget!!
    Üdv, Renata

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.