2013. január 17., csütörtök

Berendezem: rusztikus hangulat bőrrel

Volt már ez az enteriőr nálam, de most, ezen a latyakos, hűvös-nyirkos napon kedvem lett egy kandallós-báránybőrös étkezőt berendezni... :)
Az étkező kiinduló darabja az ipari fílingű étkező asztal, aminek a beszerzése első látásra talán fejtörést okoz, pedig egy jó fémes pillanatok alatt és nagyon klassz áron elkészíti éppen méretre. Ha nincs kedvetek a hosszas egyeztetésre, tervezgetésre, akkor ajánlom a Forma Vivendit, ők is legyártatják Nektek a megfelelő darabot, igaz így egy picit magasabb lesz az ár.
Textilkábelt, porcelán foglalatot és Edison stílusú izzót természetesen a Tilkától rendeljük... :)
Különböző márkájú fém kandallók kaphatóak a piacon, ezt a témát érdemes jól körbejárni (lehet, hogy szentelek majd neki egy posztot a későbbiekben...:)), én most egy Radecot választottam ki.
A szőrös bőrök beszerzése itthon nem olyan egyszerű. A marhabőr az Ikeában a legolcsóbb, de itt mindig elég leharcolt az árukészlet. A báránybőrök pedig nem igazán szépek... Nem egyszer rendeltem már a német ebay-ről, és csak pozitív tapasztalataim voltak eddig. Az ár itt is nagyon jó (Ikea versenyképes!), és ezért szuper minőséget kapunk. (A képen látható bőr: ITT)
A hajlított cső székeknek jól áll a bőr. A Möbelkunst kínálatában most található két szép, olasz darab (ITT),  ezeket akár kiegészíthetjük az ikeás Tobias székekkel...
És végezetül valamilyen rusztikus dekort elbír még a tér, ami lehet akár egy falra szerelt régi vaslétra. Ilyesmit mindig az internetes apróhirdetésekben keresek.
Na, megyek, be is gyújtok a maradék karácsonyfánkkal... :)

Első kép forrása: my scandinavian home
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.