2013. január 8., kedd

Berendezés 300 dobozból

Én az olyan lakásokat szeretem, ahol áramlik az intellektus. Ahol nem pusztán egy klasszul megkomponált térről van szó, hanem a lakóval teljes szimbiózisban élő otthonról. Amely mindig alakul, fejlődik, átrendeződik, a benne élők hangulata és igényei szerint folyamatosan változik.
Alexander Capellaro olasz építész és párja például igazi balhés otthont alakított ki magának. Az eredeti régi épületet saját ízlésük szerint építették át: a világos és nagy tér érdekében kivették a válaszfalakat, az apró ablakokat nagyobbra cserélték, és helyreállíttatták a boltíves mennyezetet. A régi struktúrákkal kontrasztos új anyagokat választottak: ipari parkettát a lakótér padlójára, betont a konyhába és fürdőbe.
Isteni ötlet, hogy a bútorzat nagy részét könnyen variálható, átrendezhető, régi fa dobozok adják. Belőlük készült a nagy könyvespolc, a beépített ülőgarnitúra, az ágy és éjjeliszekrény, az íróasztal és a fürdőszobai tárolás is. A nagy fémburkolatú kandalló a fa egyeduralmát hivatott megtörni a térben.
Az itt élők szenvedélye a gyűjtögetés: a bútorok, festmények, színes vázák és vintage lámpák mind hosszú évek alatt kerültek a birtokukba, némelyik tényleg az utcán "jött szembe".  Ezek az egyedi darabok remekül megférnek a dizájn ikonokkal: az Artemide és Eclisse  lámpákkal, vagy az eredeti, 60-as évek beli Robin Day székekkel.
Na, szerintem ilyen egy menő otthon: praktikus, ötletes, látványos és barátságos. Nem? :)
Forrás: at casa
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Nagyon jók ezek a bútorok dobozokból, különösen az ülőgarnitúra tetszik.

    Ezen a blogon sok érdekes dolgot láttam, ajánlom majd mindenkinek.

    Üdv!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.