2013. február 11., hétfő

Az olvasó kérdezi: szekrényágy és mozgatható fal

Kedves Petra!

Egyszerűen szólva: imádom az oldalad!
Talán pont Te segíthetsz nekünk, rémlik, hogy találkoztam is már hasonló szisztémával Nálad.
Tehát az ötletem. Meg vagyunk elégedve a lakásunkkal...majdnem. Van egy túl kicsi konyhánk, egy túl kicsi fürdőszobánk. Közös fallal. Lehetséges szerinted a kő-habarcs falat egy " kétoldalú" ELTOLHATÓ bútor-térelválasztó-fallá alakítani? (Nagyobb konyha a fürdő hátrányára, máskor nagyobb fürdő a konyha hátrányára) illetve a másik rendhagyó ötletem, hogy a hálószoba-nappali válaszfalát is nyithatóvá tenni úgy, hogy a háló átellenes falát beépített szekrénnyé építeni, ami magába foglalna egy felhajtható franciaágyat.. Hasonlóan elven a Nálad látott variálható " kék szekrényhez" (ITT). Érthető így? Őrültség? Megoldható? Lehetetlen?

Köszönöm a figyelmed, várom válaszod..még ha negativ is!

Attila

Kedves Attila!

Tökre örülök, hogy bejön a blogom, köszi a méltató szavakat! :)
Gyorsan válaszolok - egy-két kép társaságában - a kérdéseidre.

Kezdem a nappali-háló összenyitásával, ami kevésbé meredek ötlet, mint a másik...:)
Ha tényleg zavar, hogy kisebb szobákra van osztva a lakásod, akkor szerintem is szuper ötlet a szekrényágy. Egy kinyitható kanapénál jobb megoldás, mert így igazán teljes értékű matracot tudsz használni, ráadásul reggel egy mozdulattal felhajthatod a rumlit a falra.
Többféleképpen is kivitelezhető, az egyszerű szekrényajtónak álcázott variációtól a laptop asztalos, vagy kanapés megoldásig. Íme  néhány ötlet.
Magyarországon találtam egy céget, amelyik kifejezetten a szekrénybe rejtett ágyakra specializálódott (ITT), az ő oldalukról töltöttem le az alábbi képeket.
De, ha van kedvenc asztalosotok, akkor ő is el tudja készíteni a kívánt darabot, hiszen az egész csak a megfelelő vasalat kérdése, ami egyszerűen beszerezhető (például ITT).
Konyha-fürdő elválasztása mobil fallal kicsit erős ötlet, őszintén mondom, szerintem nem találkoztam még hasonlóval...
Úgy gondolom, a dolognak akkor van csak értelme, ha a fal eltolásával egy hasznos funkciót nyersz. De rettentő macerás megoldás, így biztosan elég költséges is.
Az alábbiakban vázoltam egy helyzetet, amikor értelme lehet a dolognak. Nem valószínű, hogy Nálatok hasonló a szituáció, csak az első döbbenetem után megpróbáltam elképzelni egy olyan felállást, amelyben megállja a helyét ez a mobil fal ötlet.  :)
Egy konyhapult alá rejtett kádat terveztem meg, amely a fürdőszoba irányából felhajtható pulttal rendelkezik. A terv nyilván erős finomításra szorul (ha egyáltalán van értelme)...
Nappal, illetve amikor nincs használatban a kád, a parapetfal felett futó mobilfal a fürdő irányába van eltolva, így a pici konyha munkafelületét bővítjük. Amikor pedig fürdeni támad kedve a tulajnak, hátratolja a mobil falat a konyha irányába, felhajtja a pultot a falra, és beül a kádba. :)
Persze ez csak meglehetősen teoretikus megoldás, egy nagyon aprócska garzonban lehet értelme. Azt szerettem volna érzékeltetni vele, hogy csak a térérzet növelése miatt nem éri meg a dolog, kizárólag, ha funkciót is nyerünk vele. 

Remélem azért sikerült segítenem a döntések meghozatalában!

Sok sikert kívánok!!!! 

Szia,

Petra
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.