2013. február 27., szerda

Szőnyeget, de honnan?

Egyik olvasóm szőnyegügyben kért tanácsot tőlem, és sajnos be kell vallanom, nem voltam valami nagy segítség...
Magyarországon rohadt nehéz normális szőnyeget szerezni, egy kezemen meg tudom számolni, hol is szoktam vásárolni.
Az itthoni lelőhelyek közül kiemelném a Kilim-et, ahol szuper szép kelimeket, patchwork és színes-koptatott vintage darabokat találtok. Modern vonalon a Mobili Maniaban elég jó a kínálat, persze ezek dizájner darabok, nem a legolcsóbb árfekvésben. Szintén nem két fillérért, de gyönyörű, és egyedi gyártású szőnyegeket kínál a Sova. Én is terveztem már náluk (ITT).
Sajnos a magyar piac hiányossága, hogy nem nagyon elérhetőek az alacsonyabb árkategóriájú, de trendi termékek. Ebben a szegmensben egyébként a Quattro Mobili egészen jól teljesít, forgalmazza például az Arte Espina szőnyegeit.
Be kell valljam, én sokszor külföldről rendelek, ugyanis jobb áron, nagyobb választék áll rendelkezésre. Tehénbőrt például - ha nem találok az Ikeában megfelelőt - a német ebay-ről hozatok (ebay.de, a keresőbe írd be, hogy 'kuhfell' :)), klasszikus szőnyegeket pedig sokszor rendeltem már a carpetvista oldalról. Persze volt már, hogy ezeket vissza kellett küldeni, mert - személyes szemrevételezés hiányában - nem derült ki, hogy nem mutat tökéletesen a helyszínen. De visszaadják a pénzt, szóval a fáradságon kívül csak némi postaköltség bánja...
Nemrég fedeztem fel az angol The Rugs Warehouse céget, amely szállít egész Európába. Bár még nem teszteltem le, a kínálat elég vonzó. Tőlük szedtem le a posztban látható szőnyegeket is.
Az alábbi három darab a már említett Arte Espina cég terméke, így itthon is beszerezhető. 

Ezek a gyerekszőnyegek például szerintem nagyon cukik! :)
Szorri vagyok az egyhangú színvilágért, mint látjátok még mindig kék korszakomat élem. :) 
De jelentem - hatnak rám a nemzetközi trendek - kezdek lájtosan "bezöldülni". 


SHARE:

3 megjegyzés

  1. Ha pedig valami komolyabb történet merülne fel ( nem csak selyem ) : http://www.selyemszonyeg.hu/

    VálaszTörlés
  2. Szívesen ajánlanám a www.szonyegpaplan.hu kínálatát. Ügyfélszolgálat egész jó. Termék-ár megfelelő. Vannak nagyon vonzó minták.

    VálaszTörlés
  3. I am doing some summer redecorating too! And I am looking into nice, plush shaggy rugs. I am all about having a nice rug that is also soft and comfortable!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.