2013. március 31., vasárnap

Napi Kutya

Húsvéti bárány helyett egy monoklis cukiságot a Zöld Menedéktől (ITT)? :) 
Enteriőr: housetohome
SHARE:

2013. március 30., szombat

Napi kutya

A mai napi kutyánk egy gyönyörű bundájú, közepes méretű, egy éves kan kutyus, akinek gazdája öregek otthonába került, ő meg a menhelyre... 
A barna-fehér foltos tehénbőrön észre se lehetne venni, nem? :)
Ha örökbe szeretnétek fogadni a Bogáncs Kutyaotthon lakóját (kutyáról több info ITT), siessetek, mert szerintem kelendő lesz.  
Enteriőr: apartmenttherapy
SHARE:

Hétvégi matiné

Mátyás a hétvégét Madridban tölti. Ha AZONNAL nem javul az időjárás, megyek utána, és vissza se jövök... :) 
Forrás: freshome

SHARE:

2013. március 29., péntek

Napi Kutya

Új rovatot szeretnék indítani, reményeim szerint lesz elég energiám kellő sűrűséggel posztolgatni.
Aki ismer, tudja, hogy gyerekkorom óta nagy állatbarát vagyok. Mára kinőttem az extremitásokat, bár két kisgyerek mellett sem tudtam türtőztetni magam és - talán sokan emlékeztek még rá - nem is olyan régen a Zöld Menedék menhelyről örökbe fogadtuk a torzonborz Rézikét (ITT - Jézus, most nézem, hogy az már több, mint két éve volt! De szalad az idő...:)).
Azóta is nézegetem a menhelyes oldalakat, és frankón összecsavarodik a szívem... Szerintem sokan nem is tudják, milyen szép állatok várnak gazdára ezeken a helyeken (nem mintha a kevésbé mutatós társaik nem lennének ugyanolyan szerencsétlenek, sőt...).
Mindenesetre úgy döntöttem, ha belebotlok egy olyan pofába, akit simán hazavinnék, ha módomban állna, keresek egy neki való enteriőrt, és posztolom, hátha valaki a stílusára és leendő kutyájára ismer... :)
Ez a két éves trikolor kan kutyus az Illatos úton várja gazdáját (ITT)!
Szerintem a kandalló előtt kéne feküdnie, nem? :)
Képek: planete deco


SHARE:

2013. március 28., csütörtök

Csaptelep szerelem: AXOR Starck Organic

2012. szeptemberében leplezték le az Axor-Starck együttműködés legújabb gyöngyszemét, az Organicot. Valamikor akkor tájt bukkantam rá én is, és estem halálos szerelembe ezzel a girbe-gurba gyönyörűséggel. Mindig meggyőződöm róla, hogy menő tervezők jöhetnek-mehetnek, de Starck betonbiztos állócsillag, egyszerűen nincs még egy olyan dizájner, aki ennyire ráérezne az aktuális trendekre (szorri... ennyire diktálná...). Nagyon sok dizájnikonnak kikiáltott tárgyat alkotott már, ebből hármat igazán korszakalkotónak tartok: a PSJS citromfacsarót (ITT), a Louis Ghost széket (ITT), és a csaptelepek formavilágát forradalmasító Axor Starck családot (ITT).
Ez utóbbinak szerves (hahaha....érted....:)) folytatása az Organic, amely fogta az eredeti Starckot, az aktuális "puha", természetközeli, hullámos-íves vonalakat visszahozó organikus divatnak megfelelően megszorongatta-megcsavargatta, még egy kicsit kompaktabbá tette a joystick szerű kar leradírozásával, és voilá: kész is a Starck Organic... Annyira szép. Annyira mai. Júúúj, de kéne!!! 
Van aranyban is, nézzétek! Állati baró, mondjuk attól tartanék egy kicsit, hogy ez az a kategória, amit 5-10 év múlva megbocsátó félmosollyal vizslatnánk, hogy jaj...
Ha Ti is beleszerettetek, jelzem, hogy a Starck csaptelepeket majd' minden fürdőszobás cég forgalmazza... :)
SHARE:

2013. március 27., szerda

Az olvasó kérdezi: gyerekszoba fa díszítéssel

Ismét egy olvasónak próbálok segíteni, ezúttal egy gyerekszoba berendezése ügyében írtak nekem.
Íme a levél:

"Kedves Petra!
Olvasom a blogodat és nagyon tetszik, amiket és amikről írsz és a stílusod is nagyon közel áll hozzám. Jelenleg segítségedet szeretném kérném a gyerekszoba megtervezésében.
Váltásban vagyunk: Janka lányom 9, Tamara 7, a kisebbik szeptemberbe megy suliba, így nagyobb szoba kell nekik. Elcseréljük a mi nagyobb hálószobánkat az ő szobájukkal.Így kapunk egy 346x307 cm -es szobát, a kisebbik oldal jobb oldalán van egy 110-es ablak, mely a kertre néz. A hosszabbik oldalon az ablakhoz eső részénél található az ajtó.
A lányoknak jelenleg van egy fekete és egy fehér ágyuk, melyről Te is tettél be egy blogba egy képet (mellékelem). Jankának jelenleg van egy asztala fehér-narancs színben (kis szekrény nélkül), és Taminak is szeretnék egyet fehér-zöld színben (http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50180046/#/10221614)
Szeretném a falakat fehérre festeni és egy falmatricával egy szép zöld vagy színes lombos fát, esetleg a gyönyörű festményeiket, rajzaikat bekeretezve a falra helyezni.
Mivel a lányok kreatívak, lehetne egy táblafalat is nekik előkészíteni. Az alapszínek lehetnének fehér-zöld és a természet színei. A hajópadló vörösfenyő, ami 10 éves, így már szép színe van.
Mi egy öreg vályog sváb parasztházban lakunk Palkonyán, lakásunk stílusa (amatőr nyelven) authentikus és a modern keveréke. Nagyon közel áll hozzám a holland stílus, vagyis a régi dolgok alkalmazása modern felfogásban. (http://www.vtwonen.nl/)
Szeretném a segítségedet kérni abban, hogy hogyan tudnám praktikusan elhelyezni a sok mesekönyvet, játékokat (ló minden mennyiségben), apró játékok (Lego Friends), az ágyakat, az asztalokat, úgy, hogy a lányoknak legyen hely még esetleg egy ruhásszekrényre is és persze játszani :-)
Arra is gondoltam, hogy emeletes ágyat kellene venni nekik, hogy elférjenek.
Mit gondolsz?
Előre is köszönöm a segítségedet.Ha szükséges más alapadat, kérlek jelezd és azonnal elküldöm.
Köszönettel: Szilvi"
Szia Szilvi!
Köszönöm, hogy írtál nekem.
De jó Nektek, hogy Palkonyán lakhattok, mesés kis falucska az, jártam már ott, és teljesen lenyűgözött!
A megadott adatok alapján próbáltam elképzelni a szobát, ez alapján most felszerkesztettem egy alaprajzot, ami egyáltalán nem biztos, hogy fedi a valóságot, mindenesetre nekem így jött le a leírtakból.
Nem mondom, hogy lakberendezési bravúr, amit én most itt műveltem, nem is törekedtem rá. Egy olyan szobát próbáltam felvázolni, amelybe a bútorok beszerezhetőek kereskedelmi forgalomból is, gyakorlatilag nem kell semmit csináltatni.
Az a helyzet - félre ne érts, nem megsérteni akarlak Titeket, hogy ez a nagyobbik szoba azért még mindig elég picike, így - két gyerek esetén - nem egyszerű minden funkciónak helyet alakítani benne.
Jogos a kérdés, én mindenképpen lecserélném a gyerekek ágyát emeletesre, egyrészt, mert lassan kell nekik ennyi kis privát szféra (simán lehet, hogy a mennyezetre és az ágyra szerelt Ikea drótkarnisokkal - itt és itt - elfüggönyözném az egyes szinteket), másrészt, meg enélkül nem fér el a ruhásszekrény (vagy az íróasztal).
A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás az Ikea Mydal, amiben az a frankó, hogy bármilyen színre lefestheted... :). Kimásoltam néhány vidám darabot:
Készítettem egy kis montázst az elképzelt szobáról.
A fehér ágyhoz fehér bútorokat választanék, a kis szoba hangulatát színes falakkal vidámítanám.  Az ágy, és a ruhásszekrény (a mindent elnyelő, tolóajtós, fehér Ikea PAX) mögötti falat festeném zöldre, és a másik két falat (amelyeken az íróasztalok találhatóak) hagynám fehéren (és falmatricáznám), vagy tapétáznám. Én speciel nagyon cukinak találom a Lilleby Kids tapétát (itt), ami hozza az általad említett fa fílinget, és szerintem jól is passzolna egy palkonyai gyerekszobába.
De persze a falmatrica is járható út. Találtam egy cukit a Meshkán (ITT):
Vagy egy egyszerűbbet (kicsit nagyobb lányoknak talán már ez való), amely választott színekben rendelhető (például ITT): 
Az ágy falára még pont befér egy 120 cm-es Billy polc (80+40 megosztásban), aminek legalább az aljára biztosan tennék valami ajtó félét, ide dugnám el a tankönyveket, füzeteket, a felső polcokon pedig hol kirakva, hol kisebb dobozokban ott figyelne a többi játék. Az ágy alá is tennék dobozokat, ezekben is játékokat tárolnék.
Én az íróasztalnak inkább egy (leheletnyit...) nagyobb darabot választanék, ahol kényelmesebben lehet tanulni (bár tudom, hogy sokan inkább a nappaliban intézik az ilyet :)). Vennék négy Ikea Lerberg lábat, és csináltatnék rá asztalossal tömör fából két 60x120-as asztallapot. Széknek pedig két szép Thonetet választanék (például a Vateráról ITT). 
De ha maradsz az Ikea Micke asztalnál, akkor a színes részeit biztosan átfesteném (matt zománcfestékkel) a fallal megegyező színűre, mert eredetiben elég harsányak.
Falszínben szép élénk olíva a (Trilak - NCS színskáláról választva) az S3020-G70Y, kicsit szürkésebb az S3010-G50Y).  
A gyerekek rajzait mindenképpen kitenném bekeretezve az üres falrészekre - például az ágyak fölé, az íróasztalok köré. Ide egyébként - táblafesték helyett, amiből ők már talán hamarosan kinőnek - parafa táblákat vennék (Ikea Vaggis), amelyekhez képkeretezőnél választanék más - esetleg ezüst - keretet. Ezeket az íróasztalok fölé aggatnám a napi jegyzeteknek, rajzoknak, illetve az aktuális kedvenc sztárok fotóinak. 
Az asztalok fölé-köré persze még lebegő polcokat is fel lehet helyezni a több tárolás érdekében. 

Hát - a megadott paraméterek alapján - erre jutottam. 
Remélem valamicskét tudtam segíteni. 
Sok sikert kívánok!!! :)

Szia,

Petra
SHARE:

2013. március 26., kedd

Keleti hangulatú, nagyon mintás bútorok

 
Összegyűjtöttem néhány hímzett (suzani, gobelin), illetve arra hajazó textillel kárpitozott bútort. Annyira szeretnék ilyet, hogy már keresgetem is az anyagokat... :)
Képek: itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2013. március 25., hétfő

Pajta projekt: fürdőszoba inspirációk


Jön a tavasz - csak eljön már valamikor... - megint elkezdett foglalkoztatni a pajtánk kérdése... 
Sokan kérdeztétek már, hogy hogy áll a projekt, hát jelentem, sehogy... Osztunk-szorzunk, tervezgetünk, gondolkodunk, és arra jutunk, van még hova "erősödnünk" az induláshoz. 
Addig elvagyunk a pajta melletti kis házban. Tudjátok, ahol tuningoltam egyet a konyhabútoron, hogy az átmeneti állapotban se kerülgessen a hányinger főzés közben.... (ITT). :)
Nézzük a pozitív oldalát: így több időm marad ötleteket kikristályosítani. :) Most például a fürdőszobán elmélkedem. Töltöttem le inspiráló képeket. Annyira JÓÓÓÓK!

Következzenek az abszolút rusztik kategóriába sorolható fürdők:
A modern verziók:
És az abszolút minimáááál! Lehet, hogy megunom ezt a tökölést, és holnap nekilátok...:)
Képek: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt

SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.