2013. március 13., szerda

Munkaközi fotók: egy belvárosi lakás újjászületése

Emlékeztek a stukkóválasztási - egyébként a statisztikák szerint igen népszerű... :) - posztomra (ITT)?
Nos, amit akkor elgondoltam, az szépen el is készült. Persze még nincs szilózva, meg lefestve, szóval látszanak a hibák, de a végeredmény sejthető nagyjából. Jól sikerült, elég látványosan nagynak tűnik a felső holker, és szerintem nagyon guszta a 2,70 m-en futó díszcsík is, amely szépen elmegy a konyha alacsonyabbra hozott mennyezete előtt. Ezt azért terveztem így, hogy a konyhában kellemesebb legyen a térérzet,  klassz süllyesztett lámpákat építhessünk be, illetve a páraelszívóhoz se kelljen extra inox elemeket gyártatni.
A konyhához csatoltam egy mosókonyha-spájzt is. A falon lévő lyuk ide vezet. Az asztalos készít majd egy szép fehér keretet, meg polcot oldalfalakkal, a tévés cuccokat (beltéri egység, dvd, meg miegymás), ez nyeli majd el. A tévékészülék meg a falra lesz nyalva, a falon fúrunk majd egy lyukat, amin átküldjük a kábelt.  Imádom, mikor az ilyen "zavaros" részek katonásan meg vannak tervezve.
A kazánt a - már gyártás alatt lévő - konyhabútorba integráljuk, így sehol nem zavarja majd a vizet... :)
A spájzra tapétaajtó érkezik, a többi szobához egyedileg gyártatott ajtót építtettünk be. Ezek is elkészültek már, csak a kilincseket várjuk még. 
Szeretem, amikor a legkisebb részletben is kikérik a véleményemet. Így került be a kedvenc (egyébként  magyar gyártású) Betatherm radiátorom. Semmi extra, és mégis: modern vonalai mellett visszahoz valamit a régi idők szépséges vasradiátoraiból. Szerintem.
A fürdőszoba is alakul, talán ezen látszik legkevésbé még, hogy mekkora királyság lesz... :) A burkolatot lezáró fehér díszcsíkok alá kellett egy kis pótlás - egyelőre csak ez van fent a falon - mert a márvány vastagabb a lécnél. A falat világosszürkére festjük majd, képeket akasztunk fel, a tükör körül nem falikar, hanem kristály függeszték világítja majd meg az arcot. Erről a tervről is beszámoltam korábban (ITT), csak némileg változott a koncepció. Megesik néha... :)
Hát így állunk most. Remélem hamarosan posztolhatom a kész képeket! :)
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.