2013. március 7., csütörtök

Bazár: "Soklógós" lámpák

 
Egész egyszerűen imádom az egy rózsából kiinduló - ahogy én hívom - soklógós lámpákat... 
Istenien néznek ki, búra stílustól függetlenül lazán rendezetlen, könnyed benyomást keltenek.
Kereskedelmi forgalomban is kapható néhány, de magunknak is elkészíthetjük őket. Én úgy szoktam, hogy veszek több egy ágú függesztéket, az egyik takarórózsájára fúrok annyi lyukat, amennyi plusz lámpám van, majd a rózsában összekötöm a vezetékeket. Akár egy csokival, akár szimplán összetekerem a drótokat, és körbeszigetelőszalagozom (bár nem tudom, ez érintésvédelmileg kellően akkurátus-e, itthon mindenesetre bevált...). 
Ilyet, mint ez a piros textilkábeles Ilde Max például tök egyszerű csinálni textilkábelből (Tilka) és nagy méretű izzókból. Még fém foglalatot is találni, én például a Vészi lámpánál láttam alu és réz színben. 
Ezt a minimál feketét is szeretem. 
Persze készen nagyon szép cuccok kaphatóak.
Az Axo light Spillray áttetsző függesztékébe teljesen beleszerettem. Sajnos ez a soklógós változat brutál drága (630.000 Ft - ITT), de a három ágú még talán kifizethető... A narancssárga is egészen szuper-gyönyörű, érdemes rákukkantani a weboldalon
A Lamp Gustaf Dallas függesztéke a 80.880 Ft-os árával szerintem a még kifizethető kategóriába sorolható...  
Tök gyönyörű a Pelle Design Buborék csillárja is. Jaj, de nagyon! :)
Barnával is...
Aztán a Linea Light Ribalt is nagyon csípem. Bár nem egészen a fenti irányvonal, de mégis csak több minden lóg le... :)
Végezetül itt a Massive Balder. Bár a füst-króm dizájn nem a kedvencem, a kategória árversenyének biztosan ez lesz nyertese. 35.400 Ft-ért ITT.  

Kezdő fotó: XOIO
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Szuperek! Mi iszonyat sokat szenvedtünk viszont a nagy méretű - kis fényerejű (a lámpa árának nem duplájába kerülő) izzók beszerzésével. Nálunk hét van egy csokorba kötve, így fontos volt, hogy ne legyen túl fényes... Aztán végül praktikerekből vadásztuk össze, de már komolyan gondolkodtunk rajta, hogy e-bay-ről fogunk "villanykörtét" rendelni :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.