2013. május 31., péntek

Barátnőm fürdőszobája

Barátnőm nemrég hozzájutott egy szuper, új építésű lakáshoz, és kérte, hogy segítsek kicsit összekapni a félkész állapotokat. Így alakult, hogy mostanában nem egy jó bor mellett (vagy igen, de nem a kocsmában...) zajlanak a traccs partik, és kevesebbet lelkizünk, többet számolgatunk, tervezgetünk, ha találkozunk. Öröm vele/neki tervezni, egyrészt, mert szuper-cuki természete van, akivel "munka ügyben" is könnyű kijönni, másrészt, meg mert picit más az ízlésünk, így most olyan területen kalandozom, ahová magamtól ritkán tévedek. Ez  a letisztult/modern enteriőr... :)
Ezt az ici-pici fürdőszobát terveztük meg a héten, épp befejeztem a csempe kiosztást.
A falakra alaphangon a Porcelaingres JUST GREY/super white 30x60-as lapjai kerülnek. Ez egy nagyon finoman strukturált, enyhén tört fehér burkolat, az ára 9.680 Ft/m2.
Ezt kicsit feldobjuk két modern mozaik berakással. Az Ultra Mod Zinc névre hallgató mozaik 30x30-as méretben kapható és 5.842 Ft darabja.
A padlóra szürke, fahatású greslap kerül, a Mirage AW06, 15x120-as méretben. Ennek a burkolatnak körülbelül 15.000 Ft körül van négyzetmétere, de most tudunk szerezni másodosztályút, ami annyit módosít a helyzetünkön, hogy 20%-kal többet rendelünk az esetleges hibák korrigálásához. Így 3.950 Ft/m2 áron jutunk hozzá, ami a teljes mennyiség tekintetében azt jelenti, hogy 110.000 Ft helyett 33.000 Ft lesz a tétel ára. Ez óriási különbség, a végeredményen viszont mi sem fog látszani... Csak, hogy tudjátok, sok helyen van  ilyen opció!
A mosdó fölött/alatt, a teljes falon tükör lesz.
Ha megfigyeltétek a terveket, a WC körül teljes egészében beépítjük a falat szekrénnyel.
Már nem először csinálom, és a múltban is nagyon jól sikerült, hogy a fahatású járólappal felszerelkezve megindulok a Milesi szigetszentmiklósi mintaboltjába (ITT), ahol végeláthatatlan mennyiségű pácminta lóg a falakon (kb. 5-8 féle fán megmutatva az egyes pácok színét), így pontosan ki tudom választani a kívánt árnyalatot. Ezt megadom az asztalosnak, aki a választott anyaggal kezeli a furnérozott felületet, így a padlólaphoz tökéletesen passzoló fürdőszoba bútort készít majd nekem.
Ide is a barátnőmmel megyek majd, a Milesi mintabolt mellett található ugyanis a hatalmas területen korábbi Max Mara kollekciókat felhalmozó outlet, a Diffusione Tessile (FB), ahol mindig lehet túrni valami szupert... :)
SHARE:

2013. május 30., csütörtök

Megjelentünk az Octogon magazinban! :)

Nagy megtiszteltetésnek éreztem, amikor a hazai építészet legfontosabb orgánuma felhívott minket telefonon, hogy írna a Ziziről (a pezsgőbár Hábenczius Mannával közös munkánk, ITT írtam róla - azóta már a lounge is elkészült). Megejtettük a találkozót, és megszületett az alábbi cikk. 
Az Octogon elvileg kapható az újságárusoknál, gyakorlatilag viszont az elmúlt három napban hiába vadászom. Jó hír azonban, hogy 950 forintért megvásárolható online a dimag-on. 
Köszönjük Réz Lolának a kedves szavakat és Batár Zsoltnak a remek képeket!!!! 




SHARE:

2013. május 29., szerda

Munkaközi fotók: megérkeztek a csillárok

Éljen-éljen, megérkeztek a lámpák! Illetve a lámpák egy része. Különösen büszke vagyok a fenti art deco velencei csillár zsákmányra, és a lenti falikar párra, egyrészt, hogy rájuk bukkantam a régiség boltokban, másrészt, hogy ennyire szépen passzolnak, pedig külön akadtam rájuk. Az alábbi kis falilámpa eredetileg réz színű volt, direkt nikkeleztettem a csillárhoz. Ebből a helyiségből még egy nagy üveggömb lápa hiányzik, amely az étkező asztalt fogja megvilágítani. 
Más stílus, más helyiség. Nem egy "komoly" darab, de annyira helyesen mutat a dolgozószobában:
A hálószobákban a mennyezeti lámpa képviseli majd a modern vonalat... :)
Örülök a lámpáknak, nagyon jól mutatnak a helyükön!
SHARE:

2013. május 28., kedd

PIROOOOOOOOOOOOOOOOS!!!

Régen el nem tudtam képzelni egy lakást piros nélkül ma meg simán. (Tudjátok, a kék mániámat élem... :)) De azért most is megakad a szemem egy-két különleges enteriőrön, és emlékeztetem magam, hogy méltatlanul hanyagolom. Következzen az utóbbi idők gyűjtése a témában...
Forrás: itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt

SHARE:

2013. május 27., hétfő

Ikea METOD VEDDINGE - az új konyha Svédországban

Zsuzsanna, egy kedves olvasóm e-mailben kérdezte, hogy tudom-e, mikor jön be Magyarországra az Ikea új konyhája. 
Be kell valljam, mostanában nem annyira követtem a nemzetközi eseményeket, annyira elragadtak az itthoni teendőim, és hát fogalmam se volt a METOD névre keresztelt új Ikea bútorcsaládról. Gyorsan átlapoztam a katalógust, és a változatos stílusban kínált konyhák közül nekem a VEDDIGNGE-n akadt meg azonnal a szemem.  Ez a fajta játékosság, a nappali és konyha határainak ilyen mértékű összemosása hiánypótló volna Magyarországon, nagyon várom már! :)
SHARE:

2013. május 25., szombat

Hétvégi matiné

Mátyás Dániában tölti a hétvégét. 
Milyen gyönyörűen mutatnak a letisztult dizájnbútorok ebben a klasszikus kialakítású lakásban! A stukkó és a hangya szék remekül elvannak együtt. :)
Forrás: planete-deco
SHARE:

2013. május 24., péntek

Egy rusztikus konyha

Jó ez a rusztikus konyha. Tetszik a beton lábakon álló betonpult és a közé beépített deszka szekrény. De a legjobban a háttérben csak félig látszó, falba épített gépeket bírom. Úgy összességében valami ilyen kéne a mi pajtánkba.

Kép: the style files
SHARE:

2013. május 23., csütörtök

Nagyon kék nappalik

Egy csupa kék nappalihoz bátorság kell, de jó ízléssel kombinálva meghozza a gyümölcsét. Menő, nem? :)

Forrás: housetohome
SHARE:

2013. május 22., szerda

Program ajánló: MIX fotókiállítás pénteken!

Engedjétek meg, hogy egy nagyon izgalmas programot ajánljak Nektek május 24. péntekre! Délután hatkor nyílik meg az Ágens Fényfestő Egylet MIX című kiállítása a Rádai u. 47-ben.

A kiállítás azt a témát boncolgatja, hogy egy jó fotó, egy ismert fotós művészeti alkotása elérheti-e valaha is egy festmény vagy egy festő elismertségét. Ha megnő az igény arra, hogy ne poszterek és sok ezer példányban kinyomtatott tucatképek, hanem egyedi, csak a mienk, talán már művészeti alkotásokba hajló képek díszítsék a lakások falát, akkor azt lehet mondani, valami elmozdulás történt.

Az Ágens Fényfestő Egylet kiállításán is 39 db (amúgy megvásárolható) lakberendezési tárgy kerül kiállításra, azaz 13 fotóstól, 13 stílusban 39 db alkotás.

A 13 művész munkáiból (nem a kiállított képekből - azok legyenek meglepetések! :)) a teljesség igénye nélkül szeretnék bemutatni néhány kedvencemet.
Gyertek el! Találkozzunk pénteken 6-kor a Ráday utca 47-ben! :)

Még több kép és informánció: Ágens Fényfestő Egylet (ITT)

SHARE:

2013. május 21., kedd

Pici fürdőszoba horgász témára

Ez a pici fürdőszoba szerintem több szempontból is példaértékű.
Egyrészt láthatjuk, hogy a kis alapterületű fürdőszoba nem feltétlenül lesz nyomi. Némi szépérzékkel még a kádra nyomuló WC is lehet tüneményes.
De az is nagyon bejön nekem, hogy ez itt egy külön gyerekfürdő, ennek ellenére nem rikító, vagy mintás, vagy extrém színes, hanem ízlésesen egyszerű, finoman van felfűzve a gyerekek egyik érdeklődési körére (gondolom én..), a horgászatra. Ráadásul itt minden nap önbizalom tuninggal kezdődik: "jó fogás vagy"! :)

Egy ennyire uncsi falból...
ezt lehet kihozni!
És itt a kádra nyomuló WC, felette a törülközőszárítóval.
A másik oldalról is szép a látvány! :)
Forrás: Country Girl Home

SHARE:

2013. május 17., péntek

Irány az Őrség! :)

Juhúúú, megint megyünk az Őrségbe! A Cseri porta (írtam Róluk ITT) ízléses-kényelmes apartmanjai és utánozhatatlan vendégszeretete visszahúz minket Szalafőre, de egyik ebédünket biztosan a Pajta teraszán fogjuk elkölteni Őriszentpéteren.


SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.