2013. május 9., csütörtök

A festetlen fal csodálatos! :)

A piros tapéta drukkerek számára szomorú pillanathoz érkeztünk: a mai napon megindult az elbontása. Szegénykém, nehezen adja meg magát, küzdenek vele a srácok rendesen. Mennie kell, számomra ez eddig se volt kérdés, most jön viszont egy komoly döntés. A kivitelezővel már megbeszéltük, hogy a következő munkafolyamat - a glettelés-festés - még feltételesen legyen beárazva, meg akarom nézni ugyanis, milyen lesz a natúr fal.
Emlékszem, egy körúti lakás felújításánál, az eredeti tapéta elbontása után finom rózsaszínes árnyalatban foltosodó, csodás falfelületet kaptunk. Próbáltam rábeszélni a tulajdonosokat, hogy térjünk el az eredeti tervektől, és hagyjuk meg ezt a különleges "mintát", amiért mások súlyos pénzeket fizetnek ki díszletfestők részére, de nem haraptak rá a témára... Akkor eldöntöttem, hogy ha egyszer nekem úgy hozza az élet, élek a lehetőséggel. 
Úgy hozta, de élek-e?
Ez a fal nem annyira csodálatos, bár a fenti kép hangulatát bőven hozza. Miután mindenki hazament, fogtam egy erős szemcsés csiszolópapírt, és megnéztem, mennyit lehet finomítani a dolgon. Kicsit lehet. Ha egy impregnálóval vagy falfénnyel finoman átkenjük, az ad neki némi bársonyos fényt. Megfelelő körítéssel marha baró lehet!
Egyik percben úgy érzem, legyen, másikban, hogy fehér lesz... Most azt gondolom, még nem döntöttem, de a szívem mélyén szinte tudom, hogy de. Marad. 
 
Megerősítem magam egy kis inspirációs csokorral... 
Aztán mégse? :)

Szerintetek?

Képek: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, és itt
SHARE:

20 megjegyzés

  1. Ezekről a képekről legtöbbször az jut eszembe, hogy az efféle csupasz fal a képnek ad jó hangulatot,nem a lakásnak. Te viszont most különleges lehetőséget kaptál arra, hogy kipróbáld, milyen lakva ez a megoldás. Én kipróbálnám a helyedben, ha nem jön be, bármikor lefestheted.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is kicsit vad, de ha mondjuk csak a nappali, akkor egy próbát tényleg megér. Pl. dolgozószobába simán hagynám.

    VálaszTörlés
  3. maradjooon! én speciel mindig ilyenre vágytam, de még nem állt módomban megtartani festetlenül. az uram szerint nem lakásnak való. van benne valami, hisz nyugtalanító, felkavaró, erősen hozza az idő múlását, de nekem éppen ezért tetszik. egy kipróbálást megér, csatlakozom az előttem szólóhoz! Babarczy Veronika

    VálaszTörlés
  4. elég jól néz ki, hogy maradt még a falon egy kis tapéta. Teljes falon valóban sok, de így kicsiben elég hatásos tud lenni szerintem :)

    VálaszTörlés
  5. Sajnálom a piros tapétát.
    Tőlem ez a falmegoldás nagyon távol áll. Tudom, hogy most trendi, de engem kifejezetten nyomasztana, ha ilyen falak között kellene élnem. Engem arra emlékeztetnek, hogy a mukálatok nem fejeződtek be, és valamilyen ok miatt (pénzhiány stb.)gyorsan be kellett idő előtt költözni.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem olyan lehangoló :(

    VálaszTörlés
  7. Egy kreatív műhelybe talán kacérkodnék a gondolattal, ami munkahely, nem otthon... Még egy loftban is elmegy esetleg... Nekem állandó koszos érzetem van tőle (hónapokig éltem is ilyen falak között a házfelújítás késedelme miatt)... ;-) Szerintem a pókok is jobban kedvelik... :-)))

    VálaszTörlés
  8. Néhány fotón jól mutat, de közelről, nap mint nap?! Olyan, mint az erőltetett dizájnszékek, amelyek mutatósak, csak éppen piszkosul kényelmetlenek.

    VálaszTörlés
  9. szerintem nem szabad kihagyni egy ilyen lehetőséget. hányszor jön ez veled szembe az életben? fehérre bárki le tud festeni egy falat, bármikor.
    drukkolok a festetlen falnak!
    csák julianna

    VálaszTörlés
  10. Szia,
    Mivel nem vagy 100%-ig biztos benne és nem tudod szívvel-lélekkel védeni az álláspontodat, ne tedd. Nem fogod úgy szeretni mint kellene, nem beszélve a családodról. A kisgyerekek szerintem nem kultiválják az egyébként is nagyon necces megoldást. Az ilyen falnak is megvan a helye, de nem biztos, hogy egy család otthonában.

    VálaszTörlés
  11. Szia Petra,
    mi a plafonnal játszottuk el ezt(miután lekerült a zsalu,amibe nagyon szép lenyomatot hagyott a fa és itt-ott még benne is maradt kicsit)úgy döntöttünk,így hagyjuk.Sokan még mindig rácsodálkoznak,de mi nagyon szeretjük 10 év után is.
    Üdv
    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  12. Nekem nem kéne egy ilyen fal, de Nálad örömmel fogom nézegetni :o) Igaza van az előttem szólónak: ha nem bírod, még mindig megcsináltathatod fehérre. Hajrá!

    lud

    VálaszTörlés
  13. Kedves Petra, tudod, tíz éve a mindenem voltak a kopott, málló falak, főleg mediterrán élményekből kifolyólag... Öntudatos művészként mélyen lenéztem a közeli lakópark giccses, puccos stílustalanságát. Aztán később úgy hozta az élet, hogy egy csomó ilyen házban laktam, de ezek a falak vizesek, penészesek, dohosak, és nyomorúságosak voltak, úgyhogy abszolút semmi festőiséget nem éreztemazokban a szobákban, bár talán fotón az is szép lett volna... de hozzáérni, nekidőlni.... brrr. Egy idő után bármelyik rettenetes lakóparki házba beköltöztem volna, stílus ide vagy oda, mert ott szárazak, fehérek a falak, és egészséges, tiszta az atmoszféra. Úgyhogy mg vagyok arról győződbe, hogy azok élnek önként ilyen rongyos, koptatott falak közt, akiknek eddig csak unalmas, új, festett tisztaszobák jutottak :-D

    VálaszTörlés
  14. Kedves Petra! Végül is mit veszíthetsz? Profiként ha nem tetszik, bármikor tudsz majd rajta változtatni, egy glettelés+festés nem a világ, ha nincs agyonbútorozva a lakótér. A kísérletezés szerintem a felújítás igazi lényege, amit valójában csak akkor tehetsz meg teljesen szabadon, ha magadnak csinálod. Kíváncsian várom, hogy döntesz:-)
    Üdv F.Éva

    VálaszTörlés
  15. Ki ne hagyd! :) 1 év pont jó próbaidő! Lehet, hogy nem vagy benne biztos, de ha nem próbálod ki, akkor mindig ezen fogsz zizegni. Plusz nagyon jól néz ki, szerintem imádni fogod :) de ha mégsem....egy hétvége alatt eltünteted.
    Zsu

    VálaszTörlés
  16. Plusz egy kérdés :) A többi szobában milyen fehérrel fested a falakat? Hófehér? Vagy van valami bevált meleg fehér szined?

    VálaszTörlés
  17. Igen, Zsu, már el is döntöttük. Pont ezeknek az érveknek a mentén. :) Egyszerű hérával festünk. Az nekem bevált.

    VálaszTörlés
  18. anré: sztem is klassz lesz!!! hajrá!

    VálaszTörlés
  19. Becsben aludtunk egy olyan lakasban, ahol csak a falfelulet egy reszet hagytak meg ilyennek.Az nagyon menon nezett ki. Nagy mennyisegben is meno, de en total depresszios leszek tole, persze ez tok egyeni :). Abban a lakasban lattunk egy olyan megoldast is, hogy a konyhatokhoz hasonlo csempet lefujtak ezust festekkel (a WCben), es az is nagyon vagany lett. Persze az ezust nem eppen konyhaba valo, de mas meresz szinnel lefujva, meg a konyhaajtokat lefestve, sztem lehet jo. Sok szonyeggel :)

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok, talán tud valaki segíteni, van ötlete: egy falat a gyerekszobában festetlenül szeretnék hagyni, illetve később esetleg lefesteni, de durva felületet képzeltem el. Most vakolva van, eléggé "elnagyolva". MIvel lehetne ezt a felületet szebbé/egyenletesebbé tenni (pl. simítóvakolat?) , hogy mégis olyan "betonhatású" maradjon? Köszönök előre is minden ötletet! ARic

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.