2013. május 31., péntek

Barátnőm fürdőszobája

Barátnőm nemrég hozzájutott egy szuper, új építésű lakáshoz, és kérte, hogy segítsek kicsit összekapni a félkész állapotokat. Így alakult, hogy mostanában nem egy jó bor mellett (vagy igen, de nem a kocsmában...) zajlanak a traccs partik, és kevesebbet lelkizünk, többet számolgatunk, tervezgetünk, ha találkozunk. Öröm vele/neki tervezni, egyrészt, mert szuper-cuki természete van, akivel "munka ügyben" is könnyű kijönni, másrészt, meg mert picit más az ízlésünk, így most olyan területen kalandozom, ahová magamtól ritkán tévedek. Ez  a letisztult/modern enteriőr... :)
Ezt az ici-pici fürdőszobát terveztük meg a héten, épp befejeztem a csempe kiosztást.
A falakra alaphangon a Porcelaingres JUST GREY/super white 30x60-as lapjai kerülnek. Ez egy nagyon finoman strukturált, enyhén tört fehér burkolat, az ára 9.680 Ft/m2.
Ezt kicsit feldobjuk két modern mozaik berakással. Az Ultra Mod Zinc névre hallgató mozaik 30x30-as méretben kapható és 5.842 Ft darabja.
A padlóra szürke, fahatású greslap kerül, a Mirage AW06, 15x120-as méretben. Ennek a burkolatnak körülbelül 15.000 Ft körül van négyzetmétere, de most tudunk szerezni másodosztályút, ami annyit módosít a helyzetünkön, hogy 20%-kal többet rendelünk az esetleges hibák korrigálásához. Így 3.950 Ft/m2 áron jutunk hozzá, ami a teljes mennyiség tekintetében azt jelenti, hogy 110.000 Ft helyett 33.000 Ft lesz a tétel ára. Ez óriási különbség, a végeredményen viszont mi sem fog látszani... Csak, hogy tudjátok, sok helyen van  ilyen opció!
A mosdó fölött/alatt, a teljes falon tükör lesz.
Ha megfigyeltétek a terveket, a WC körül teljes egészében beépítjük a falat szekrénnyel.
Már nem először csinálom, és a múltban is nagyon jól sikerült, hogy a fahatású járólappal felszerelkezve megindulok a Milesi szigetszentmiklósi mintaboltjába (ITT), ahol végeláthatatlan mennyiségű pácminta lóg a falakon (kb. 5-8 féle fán megmutatva az egyes pácok színét), így pontosan ki tudom választani a kívánt árnyalatot. Ezt megadom az asztalosnak, aki a választott anyaggal kezeli a furnérozott felületet, így a padlólaphoz tökéletesen passzoló fürdőszoba bútort készít majd nekem.
Ide is a barátnőmmel megyek majd, a Milesi mintabolt mellett található ugyanis a hatalmas területen korábbi Max Mara kollekciókat felhalmozó outlet, a Diffusione Tessile (FB), ahol mindig lehet túrni valami szupert... :)
SHARE:

5 megjegyzés

  1. Szia,

    szuper ügyesek vagytok...ez a padlólap egy álom:) Melyik forgalmazónál jutottatok hozzá??

    Köszi,

    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsuzsi!
    Köszi!
    Jó szívvel ajánlom a Rokfortot (http://rokfort.hu/ - V. kerület, Zoltán u. 7.).
    Szia,
    Petra

    VálaszTörlés
  3. köszönöm szépen,

    szép napot,

    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  4. Szuper tervek. Én is már két fürdőszobán vagyok túl és most a konyhába szeretnék egy ilyen Ultra Mod Zinc mozaikot, de itt a cikkben nem az Ultra Mod Plum szerepel véletlenül?

    Köszi

    Zsolt

    ps.: ti hol szereztétek be a mozaikot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsolt! Igen, lehet, hogy rossz képet tettem be. De az alábbi linken ott a megvalósult fürdőszoba, látszik, hogy a Zinc-et használtuk! :) Ezt is a Rokfortban szereztük be (V. kerület, Zoltán utca). Sok sikert! Petra
      http://www.terkultura.com/2014/02/egy-modern-referencia-konyha-es.html

      Törlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.