2013. június 7., péntek

Kész a fürdőszobánk - a drámai átalakulás 1. rész

Emlékeztek milyen kemény volt ez a kék fürdő? (Előzmények ITT!) A fehér festék - egyszerű Trinát alapozó, és matt zománc - csodákra képes. :)
A kiegészítők se kerültek extrém összegbe...
Tükör: Jysk, 50%-os akcióban 7.500 Ft (EZ) - viszonylag sűrűn leárazzák, figyelni kell!
Lámpa: Ikea, 3.990 Ft. (Arstid)

Miután a villanykiállás helyét se módosítottuk, ez pont egy olyan "csináld magad" átalakítás, ami könnyen megvalósítható, és nem igényel szakértelmet. Minden ronda csempének mennie kell! :)
SHARE:

11 megjegyzés

  1. Szenzációs a változás a fürdőben, hatalmasat dobott rajta a fehér szín, tágasabb is nem csak világosabb lett.
    Egy kérdés azért foglalkoztat, mégpedig, hogy a zománc festék a tisztítást (pl. vízkőtlenítés ecetes tisztítóval)mennyire bírja, ill. kopik-e?
    Remélem, hogy nem, de volt ebben már tapasztaltod, hogy mennyire időtálló ez a megoldás?

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Rezina! A nyaralónk ideiglenes gusztusosításakor lefestettem az egész fürdőszobát. Ott jól bírja a vegyszereket (fürdőszobai tisztító), bár még csak egy szezont próbáltuk. A zománcfesték elvileg kültéri használatra van hitelesítve, szerintem bírnia kell a strapát, de ezt tapasztból egyelőre nem tudom megerősíteni.

    VálaszTörlés
  3. Hű, ez nagyon jó lett:-) Gratulálok!!!! Bevallom őszintén már vártam az eredményt, mert olvastam a bejegyzést és nagyon kíváncsi lettem, hogy milyen lesz a vége. Nagyon jól nézz ki!!!! Nemsokára új lakásba költözünk és nagyon vágyom a változtatásokra. Sajnos, amikor burkolatot kellet vállasítanunk a vizes helyiségekbe, nem volt túl sok időnk rá, ezért nem vagyok megelégedve az eredménnyel. Ez számomra nagyon jó inspiráció! Köszönöm! Én türkiz tükörkeretre gondoltam. A csempe színe fehér és egy kis helyen sötétbarna. Mit javasol hol köszönjön még vissza türkiz?

    VálaszTörlés
  4. Petra! Járólapot is lehet így festeni? Nagyon szép lett, minőségileg egész más így.

    VálaszTörlés
  5. Én a csempefestés költségére lennék kíváncsi... ;-) Kb. mennyiből jön ki négyzetmétere?

    VálaszTörlés
  6. Hö... Elképedtem! Nagyon jó! Grat!

    VálaszTörlés
  7. Holdgyöngy, igen, lehet, én lefestettem a nyaralót, csak egy erősebb alapozó kell hozzá. Itt a posztom a témában: http://www.terkultura.com/2012/09/ramaty-konyha-ujratoltve-elkeszult.html
    A Kicsiház is festett padlót, ő más alapozót használt: http://akicsihaz.blogspot.hu/2013/02/hirtelen-felindulasbol_27.html
    Sok sikert! :)

    VálaszTörlés
  8. A csempefestés ára - ha a dobozokon feltüntetett kiadósságot nézem (m2/l), akkor 1m2 olyan 675 Ft-ból jön ki. Miután én mindig azt tapasztalom, hogy sokkal kevesebb festék kell egy m2-re, mint ami a dobozon fel van tüntetve, valószínűleg ennél még jóval olcsóbb. Ha egy kisebb fürdőszobát nézek (2mx3m), amely 2,1m-ig van csempézve, egyszer alapozva, és kétszer festve, annak teljes ára 13.500 Ft lesz, plusz henger, stb. Szóval elmondhatjuk, hogy ezzel a módszerrel 15.000 Ft-ból új fürdőt kapsz. :)

    VálaszTörlés
  9. Ez egészen elképesztő lett! Nem gondoltam volna, hogy ebből a fürdőszobából ki lehet ezt hozni.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.