2013. július 31., szerda

Szenzációs párizsi mini-loft

Ez a párizsi mini lakás annyira szenzációs, hogy nem találok szavakat. Zseniális ötlet a házikó-konyha, amely a "kinti" fenyőfával tényleg azt az érzetet adja, mintha nem is nappaliban, hanem egy teraszon pihegnénk. 
Jópofa tervezői ötlet még a fali stukkót idéző kubus könyvespolcok építése, amely egy idő után tényleg dekorációba vált. 
Persze ez itt nem egy kis költségvetésű otthon, telis-tele rakták dizájn elemekkel. 
A nappaliban a ligne roset sárga Facett kanapéja, a háló falán Vivienne Westwood a Cole and Son-nak tervezett tapétája, és a kedvenc lámpám, a GRAS
Hű, ez nagyon ott van! :)
Forrás: digsdigs
SHARE:

2013. július 30., kedd

Leendő fürdőszobánk barokk tükre

Ahogy a betonfürdőszobák között keresgéltem (tegnapi poszt), egy nagyon hasonló tükörbe botlottam, mint amelynek 2-3 hónapja nem tudtam ellenállni a Vaterán, és koncepció nélkül leütöttem. Saját kezemmel tervezem felújítani: lebontani róla a talapzatot, amivel talán egy ebédlő bútorhoz rögzítették, majd finoman aranyozni. Budapesti hálószobánk egyik sarkában várja jobb sorsra fordulását, csak eddig tanácstalan voltam a helyét illetően. De most megvilágosodtam: a pajtába utazik! :)
Nálunk persze nem lesz ennyi beton (jóból is megárt a sok), na meg kevésbé fényesre gondoltam, és kerül némi mészkő is a fürdőbe, de az arany tükör zsír-szuper lesz a falunkon!!!
Kép: charmingspaces
SHARE:

2013. július 29., hétfő

Napi Kutya

Pihe-puha szőrmók kislány kényelmes kanapéra vágyik! Várja a gazdi jelölteket ITT.
SHARE:

Beton a fürdőszobában

Benne vagyunk a nyár közepében, ilyenkor persze szívvel-lélekkel benne vagyunk a nyaraló projektben is. Álmodozunk, milyen lesz a pajtánk, ha egyszer elkészül, és az alaprajz mellett természetesen a dizájn kérdése is előkerül. Azt gondolom, hamarosan elkezdünk foglalkozni az építési engedéllyel, aztán  megindulunk a munkálatokkal szépen lassan, ütemenként. Végtére is egy nyaralóban egyáltalán nem baj, ha betonból van a padló, sőt.
Megint fürdőszobákon gondolkodom, de ezek már a sajátjaink. Mindet elfogadnám, és az egyik előbb-utóbb úgyis az enyém lesz! :)
Ha érdekel Titeket a műfaj, három kivitelező munkáit már ismerem, és jó szívvel ajánlom. Érdemes áttanulmányozni a weboldalukat, árakat bekérni, stb...
Ivanka, a beton itthoni úttörője: ITT
Giacotti, fiatal, dinamikus cég: ITT
Betondekor, kipróbált "veterán", remek árakkal: ITT







Képek: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2013. július 28., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás egy prágai mini-loftban tölti a hétvégét.










Forrás: digsdigs
SHARE:

2013. július 26., péntek

Dorsey - egy dizájnos kinyitható kanapé

Nagyon nehéz olyan kinyitható kanapét találni, ami nem egyszerűen kényszermegoldás, hanem önmagában, dizájn elemként is megállja a helyét. Most egészen beleszerettem a Milano Bedding különleges Dorsey kanapéjába, amely kinyitva teljes értékű ágyként funkciónál.



SHARE:

2013. július 25., csütörtök

Ilyen teraszt szeretnék

Frici megerősítette, hogy a homokba állított bontott tégla borítás volna  a legegyszerűbb megoldás a teraszunk burkolatának. Fölé pedig ilyen szalma borítású árnyékolót képzelek, világos függönyökkel... :)

Kép: the style files
SHARE:

2013. július 24., szerda

Nyaralni mentünk! :)

Jelzem, hogy az elkövetkezendő napok kicsit lazább posztolási rendje csak annyit jelez, éppen megérdemelt pihenésemet töltöm.
Mit pihenés....
Úgy tűnik, a pajta projekt megindításához (előzmények ITT) kicsit lassabban fogunk feltőkésedni, mint gondoltuk, plusz bevállaltunk ugye egy budapesti sztorit is, így most leginkább a telken lévő, lakható kisház átmeneti csinosítására, illetve a kert rendezésére fókuszáljuk energiáinkat.
A fenti képen a ház előtt található virágoskert dzsungeles maradványa látható, amit a következő napok folyamán kellemes terasszá fogok átalakítani. Holnap jön segíteni Frici, a Budapestről végleg ide disszidált segítő erőnk, és flex-szel letoljuk a kőfalról a zöld drótkerítést. Ha tényleg jutok az egésszel valamire, majd megírom.
De nem csak jó történt ám a télen. Tető nélkül nem nagyon bírta az esőzést, és kissé megroggyant az ólak egyik fala, majd lendületesen rádőlt a tavaly még vadromantikába pompázó tűzrakó helyünkre (ITT), magával rántva néhány cserepet a pince bejáratának tetejéről.
Ennek rendbetétele Danira vár. :) Bár így is őrült romi...

SHARE:

2013. július 23., kedd

Fekete-fehér fürdőszobák

Unokatestvéremék vásároltak egy szép lakást Bel-Budán. Lesz rajta dolog bőven, kicsit át is alakítjuk, a nappali melletti szoba konyhává válik, a folyosóról nyíló hálószobává. Van egy szép, egészen újszerű lábaskádjuk is, ezt fogjuk integrálni egy kicsit modernebb környezetbe. A fekete-fehér színvilág - egy kis színnel itt-ott felütve -  kifejezett kérésük az egész lakásra vonatkozólag. Most a fürdőszobákat nézegetem inspirációs céllal. 
Képek: pinterest, houzz
SHARE:

2013. július 22., hétfő

"Level" polc

Egy barcelonai designer, Roger Moliné alkotta meg ezt a szokatlan polcrendszert, amelynek formáját a rajta tárol tárgyak súlya határozza meg. Kialakítása és szállítása is teljesen "öko", pille könnyű, így egy karton csőben érkezik a lehető legolcsóbb postaköltséggel. :)



SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.