2013. július 8., hétfő

Konyha tippek - hengeres páraelszívók

Két saját tervezésű lakás kapcsán többször is nekem szegezték már a kérdést, hogy milyen gyártmányúak a hengeres páraelszívóink.
Az egyik darab egy skandináv jellegű enteriőrben kapott helyt.
Miután alatta három, egymás mellé sorolt dominó főzőlap található, aminek teljes szélessége így 90 cm-re duzzadt, nem mertem kísérletezni a kisebb átmérőjű, szabályos hengerrel. Helyette ellipszis alapú, nyomottabb, így szélesebb darab került a pult fölé.
A másik, szabályos henger alakú elszívó egy meglehetősen eklektikus lakás minimál konyhájába került be (a fényképen félkész állapotban):
De vannak még (nem saját) szép képeim a témában... :)
A szigetes elszívókról tudni kell, hogy árban általában másfél, kétszeresei a falra szerelhető változatoknál. Nem tudom, miért, de biztos az sem elhanyagolható tényező, hogy ennek aztán minden oldalról csinosnak kell lennie. A hengeresek még drágábbak... Viszont úgy veszem észre, a piacuk bővülőben, egyre több a versenytárs, kedvezőbb az ár. Összeszedtem - árban csökkenő sorrendben néhány itthon kapható darabot...

1. Falmec Ellittica (426.000 Ft)
2. De Dietrich DHD585XE1 (392.000 Ft)
3. Falmec Polar Light (375.000 Ft) - nekem egyébként ez a kedvencem. Ez a világítás az oldalán szerintem rettentő esztétikus! :)
4. Falmec Polar White (298.000 Ft) - ez is ütős, lásd egyik fenti kép! :)
5. Nodor Isla Sol (219.000 Ft) - Ez látható a saját tervezésű minimál konyhában.
6. Fagor CFC-40AIX (195.000 Ft)
7. Gorenje IDR 4545 E (132.000 Ft) - a kategóriájában költséghatékony választás...
Persze ne csak dizájnt és az árat, hanem a teljesítmény igényt is vegyétek figyelembe. Minél nagyobb térről van szó, annál bikább gépre lesz szükségetek! :)

Fényképek: itt, itt és itt
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.