2013. július 5., péntek

Visszatekintés: Chelsea Market NYC-ben.

Ma reggel először adták a Petőfin azt a számot, amit két éve, a new yorki nyaralásunk alatt ismertem meg egy taxi képernyőjén. Azóta vagyok nagy rajongója a Fitz and the Tantrumsnak, időről időre meghallgatom az alábbi számot, mert igazi parti hangulatba kerülök tőle! :)

Ennek alkalmából előszedtem egy régebbi posztomat (ITT - a High Line-ról is bővebben írok), és újra megosztom Veletek az isteni rákozós-osztrigázós talponálló élményemet.

Chelsea piac egy zárt,  városi food court, bevásárlóközpont, irodaház és televíziós stúdió egyben, amely  manhattani Chelsea kerületben található. A piac a korábbi Nemzeti Keksz Gyár (National Biscuit Company) trendin átlalakított épületében található, ahol a híres amerikai Oreo kekszet feltalálták, és gyártották. A 22 épületből álló komplexumot kitölt két teljes blokkot, amelyeket a kilencedik és tizenegyedik sugárút, valamint a 15. és a 16. utca határol.

Sokféle klassz dolgot kapni a piacon, de nekem, aki imádok a kulináris élvezeteknek hódolni, a legnagyobb élmény mégis az volt, hogy most nem sajtos-tejfölös lángost toltam piaci környezetben, hanem frissen megfőzött homárt ettem isteni osztrigával. :) Csak kiválasztottuk a jégről a nekünk tetsző állatot, kifizettük, majd bedobták szegényt egy alumínium lábosba. A várakozás alatt toltunk pár tucat különleges osztrigát, hamarosan pedig elkészült a főétel is, amit papírtányérról falatoztunk a bolt előtti pultnál, a kellően ipari hangulatú, ámde dizájnklasszikus Navy székeken. :)
Jaj. Vissza akarok menni!!!!
Papírtányéron szervírozva, műanyag evőeszközzel fogyasztva. :)És jöjjön a Fitz and the Tantrums, amire ma reggel keltem - köszi Petőfi -  remélem, Nektek is bejött a diszkós pörgés. Vigyázat, fülbemászó! :)

Forrás: saját képek
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.