2013. augusztus 30., péntek

Kika kirándulás

Sokszor elmondtam már, hogy nem vagyok nagy kika fan, de....  Az a helyzet, hogy minél többször járok ott, úgy jövök rá, hogy tulajdonképpen vannak használható darabok. Az Ikeával persze nem versenyezhet sem árban, sem dizájnban, de lehet találni egy-két olyan király cuccot, amely valószínűleg nem fog visszaköszönni minden szomszéd lakásában (mint ugye történik ez a konkurenciánál...).

Én általában fürdőszobai kiegészítőkért járok a Kikába, raktárról elvihetők ugyanis a Smedbeo zseniális termékei. Itt a legszebbek a WC papír tartók, a WC kefék, az akasztók, törülköző tartók, és még sorolhatnám. Tudom, perverz, de hát rajongok értük.... :)
És mindig, amikor egy adag vécé cuccért beugrom, teszek egy kört az áruházban, hogy felmérjem a terepet, hátha egy következő projektnél beugrik, hogy itt kapható, ami nekem kell.

És voila, bele is botlottam álmaim étkező székébe... De frankón! Csodálatos élőben is, ráadásul kárpitos székhez mérten egészen jó áron van, 35.000 Ft darabja.
Étkező asztalnak is találtam egy laza, loftos darabot. Furnéros lappal, inox lábakkal, akciósan. Szigorúan NEM a fenti székhez! :)
A kanapé kínálat is egészen feljavult az utóbbi időkben. Nem mondom, sok még az undi darab, de jó árú kincsekre is bukkanni. Mint például ez az igazán nagy méretű, nagyon kényelmes szürke szófa. 330.000 Ft-os árával abszolút versenytársa az Ikea alternatíváknak, és rendkívül jó a szövetválaszték. Ez a szürke is igazán szép anyag, de nézzétek azt a poénos kockásat, vagy a belógó kis pink fotel darabkát.. :) Az asztalt persze NE!
Még mindig vintage vonalon maradva bemutatom ezt a giccs határát - még csak nem is finoman - súroló, nyomtatással díszített kis vászon kanapét. Imádom. A guruló lábait is. 200.000 Ft, de elég kicsike. 
És a Kikában is megjelent az indusztriál, loftos vonal... 
Igaz, ismét a giccsfaktorra kell figyelmeztesselek Titeket, amikor olyan szekrényt látok, amely látszatra fém ládákból készült, aztán az ajtót kinyitva kiderül, hogy ez csak fém dekor a bútorlapon... :) Ettől függetlenül egészen pofás.
Szerintem a kamu kopott ládák is tök jók. Bár én inkább csak gyerekszobába raknám őket. 
Kerti bútorban nálam egy cuki műnád együttes vitte el a pálmát. Az asztal már túlzás, de a többit el is tudnám képzelni a kertünkben. 
A Brink & Campman szőnyegek mintasálai még mindig gyönyörűek! 
Ezek persze az én kedvenceim voltak. De álljon itt a következő fotó annak tanúságára, hogy maradtak még lakberendezők a régi időkből is. Ők így képzelik el a New York hangulatot... 

A legdurvább, hogy biztos ez fogy a legjobban...
:)

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.