2013. augusztus 16., péntek

Modern lakás - színharmonizálás

Tegnap egyik kedvenc textil lelőhelyemen (a ROKAban) jártam barátnőmmel, hogy sarokkanapéjukra új huzatot válasszunk.
A régebben vásárolt darab méretben pont megfelel, ráadásul márkás és szuper-komfortos, így mindenképpen maradnia kell. Színre se volna rossz, csak kicsit már megfakult, márpedig a sok szürkéhez és fehérhez (előzmény ITT) kell egy erős színes flekk. Ez lesz a pihenő sarok.
Találtunk egy csodás textilt. Az Antonio Ferre Toscana anyagnak minden egyes színe leugrani készül a sálról. A 80% lent, 20% pamutot tartalmazó anyag a kárpitok kopásállóságát éppen megütő 18.000-es számmal rendelkezik, ezért ebből csak a bejárat melletti leülő puffot, és a kanapé sok-sok piros párnáját fogjuk készíttetni. A kanapé maga egy sokkal erősebb kárpitot kap, de nagyon hasonló lazac színben, mint ami ezen a sálon, a meggypiros felett található.
Készítettem egy kis montázst, hogy mit és hogy gondolok első nekifutásra.

A kanapé lazac színű lesz (a fotó nem egészen fedi a valóságot...), rá sok piros párna kerül. A beton hatású padlóra szürke mintás szőnyeget tervezek (az eredetit a The Rug Company forgalmazza, én hasonlót gyártatnék itthon). Az előszobába a már említett piros kárpitos leülő kerülne, háttérben a nappali szőnyegével harmonizáló tapétával. Szerintem zsír-király volna. :)
A barátnőmnek még meg se mutattam, szóval elég teoretikus a kompozíció... :) Azért szurkoljatok érte!

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.