2013. augusztus 1., csütörtök

Thonet - az örök sláger

A No 14 - más néven bisztró - széket 1859-ben tervezte Michael Thonet. A csodásan letisztult dizájn, valamint elérhető ára a valaha volt legkelendőbb székek közé repítette, 1859 és 1930 között több, mint 50 millió darabot értékesítettek belőle, és azóta se keveset...
Egész egyszerűen minden térnek jól áll. Az antikba szépen belesimul, a modernbe egy kis izgalmat cseppent. Érdemes kísérletezni a színével, vagy éppen vegyíteni más korszak darabjaival.
Itthon érdemes nézegetni az online aukciós és egyéb oldalakat (TeszVesz, Vatera, Apród, Expressz, stb...), olyan 5-10.000 Ft/db között beszélhetünk jó árról, persze vannak különlegességek, amelyek többet érnek, és a gyerekszékek is jellemzően drágábbak. 
Körülbelül hasonló árban beszerezhető, de legalább van választék a váci antikosoknál (címek ITT). 
Én például most ezt a székpárt nézegettem a Vaterán (ITT)
Fényképek: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt 
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Én is nagyon szeretem a Thonet székeket, csak egy baj van a régebbi darabokkal: alacsonyak. Amikor tervezték őket az átlagmagasság még jóval elmaradt a maitól. Egy kávézóban vagy romkocsmában max egy órát ücsörögni rajta elviselhető, de otthon be nem tenném. Természetesen idővel ezt a problémát megoldották, a mai Thonet szék magasabbak, így annak ellenére megéri újat venni, hogy jóval drágább.
    Egyébként szerintem ez az egyik leggyakoribb belsőépítész hiba, a tervező gyakran nem veszi számításba, hogy a végfelhasználó magassága jóval eltér a saját magasságától, így a mosdótól kezdve a konyhapultig mindeg rossz helyre kerül

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.