2013. augusztus 30., péntek

Vászoly - egy kis csodafalu

Megint csak nagyon igyekeztem, hogy ne vegyétek észre (posztok szokás szerint előre betárazva...), de ismét egy hét szabit engedélyeztünk magunknak, és ezúttal az egészet a pajtánál töltöttük. 
Sajnos ennyi volt, holnap megyünk haza, de ma este a szép fényeket látva még elszaladtam, hogy körbefotózzam a falunkat, Vászolyt. 
Ez a kis gyönyörűség a Balaton-felvidéken található, Balatonudvari felett. Képzeljétek, mi tavaly tavasszal jártunk itt először, még aznap megnéztük a pajtás telket, és rögtön eldöntöttük, hogy belevágunk. Meglátjátok a fotókon. Ez egy ilyen hely. 

A templom igazán közel áll hozzám. A szomszédunk.
A templom melletti elhanyagolt épületegyüttes is az egyházhoz tartozik. Az annyira romantikus! 
A falu nagyon takaros. Tele szépséggel. Látszik, hogy nagyon szeretik az itt élők/nyaralók.
A Szent Jakab forrás vize állítólag gyógyító hatással bír. Egy helyi bácsi szerint pedig szépít. Azóta még nagyobb erővel fogyasztom...
Temető, háttérben egy szépen ápolt szőlőssel. 
Édes kis présház. Először ezt néztük ki magunknak, de kiderült, pár nappal azelőtt adták el...
Ilyen gondossággal építkeznek, és újítanak fel házakat a faluban. 
Alig várom, hogy mi is méltón hozzájáruljunk a falu összképéhez. Addig csak kisebb romantikus szegletekkel szolgálhatunk, mint például az öreg birsre aggatott mécsestartókkal dekorált kerti étkezőnk. Ezt tegnap délelőtt fotóztam, amikor mindenki a pesti őszre panaszkodott. 
Viszlát Vászoly a hétvégéken! 

SHARE:

1 megjegyzés

  1. Vászoly egy mesefalu! Mi is nagyon megszerettük! :) Azért is ismertem meg egyből a pajtát mikor még titkos volt mert mi is néztük! :) Biztos gyönyörű lesz! Még az is lehet, hogy annyira megszeretitek, hogy végleg leköltöztök. Nagyon jó kis közösségek vannak ám a környéken! ;)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.