2013. szeptember 30., hétfő

Egyedi MOZA cementlap - 1. nekifutás

Délelőtt találkoztam a Moza cementlapokat tervező és készítő Kauker Szilvivel, hogy átvegyem egy nagyobb projekt mintalapját. A fenti darab úgy készült el, hogy az oldalon található, könnyen kezelhető tervezőprogram segítségével megterveztem a kívánt lapot (ITT), majd átküldtem neki a terveket véleményezésre. Miután épp Budapestre készült, felajánlotta, hogy legyárt egy darabot, és elhozza nekem mutatóba. Megérkezett a kívánt lap, és bár így gyönyörű, ahogy van, megbeszéltük, hogy a szürke színt kicsit "hidegebbre" kell vennünk, hogy jobban passzoljon majd a padló cementszürkéjéhez. A fenti fotó a burkolat kereskedőnél készült, ahol be is igazolódott a sejtésünk (bár a kép most ezt sem adja vissza...). Második nekifutásra már biztosan tökéletes lesz!

Itt néztem össze a tervezett cementlap színét a többi, fürdőszobában található anyaggal, és persze megint bebizonyosodott, hogy a monitor és a valóság sosem egyezik. :)


SHARE:

2013. szeptember 29., vasárnap

2013. szeptember 27., péntek

Orvosi szekrények a lakásban

Régi szerelmeim a retro és antik orvosi gyógyszeres szekrények, szerintem marha jól mutatnak rusztikus, eklektikus, de modern enteriőrökben is. Nekünk is van egy (fotó a sor végén), és egy kisebbet volt szerencsém betervezni....

Nappaliban tökéletes vitrin/csetresztároló:
Vagy tálaló és bárszekrény:
Fürdőszobában a legnépszerűbb:
De hálószobában is megállja a helyét. Ez itt egy kinyitható pipere/ékszeres asztal. Nagyon menő az ötlet, nem?
Törölköző és ágyneműtartó is lehet.
Szerintem gyerekszobában is klassz. Legalábbis mi szeretjük:
És itt van az ügyvédi iroda bárszekrénye, amelyet mi csiszoltattunk le fémig. Remélem azóta már megtöltötték tartalommal... :)

Ez utóbbi kettőt a Möbelkunstból választottuk, szokott lenni még az artKRAFTnál is, de most egyik helyen se találok. Múlt héten felfedeztem viszont, hogy az Ikea kínálatában Fabrikör néven kapható hasonló 49.990 Ft-ért. ITT.  
Képek: itt, itt, itt, itt, itt, és itt

SHARE:

2013. szeptember 26., csütörtök

Munkaközi fotó - fürdőszoba márvánnyal

Tisztogatom a telefonomat a fényképektől, és belebotlottam a márvány fürdőszoba munkaközi állapotába... :) Emlékeztek a tervre? Írtam róla ITT.
Persze most már sokkal jobban néz ki, megtelt élettel: a fal halvány szürke lett, megérkezett a lámpa, a tükör, elkészült egy kép is a falra. Igyekszem hamarosan lefotózni Nektek.
SHARE:

Tárolás a WC felett

A WC feletti falszakasz gyakran kihasználatlan, pedig lehetőségtől függően remek felület tárolásra, dekorálásra. Összegyűjtöttem néhány inspiráló megoldást. :)

A polcozás a legkézenfekvőbb. Tárolhatunk rajta törülközőket, WC papírt, a polcra helyezett dobozokban pedig bármilyen - szemet kevésbé gyönyörködtető - csetreszt. Dekor elemeket is csempészhetünk a kompozícióba: egy szép keretes tükröt, vagy képet például, bár a jól megválasztott kosarak önmagukban is mutatósak.
Itt is kreatívkodhatunk, például - stílszerűen - vízcsövekkel.
Praktikus az a megoldás is, amikor a kosár egyből a falon landol. Például egy rúd segítségével (ez a megoldás egyébként az Ikeából/Jyskből beszerzett kellékekkel nagyon gyorsan kivitelezhető):
De a dobozok/kosarak közvetlenül a falra is kerülhetnek. Ez bármilyen stílusban szépen kivitelezhető, és bevehetjük a kompozícióba a bidét is. :)

Játékos kubusok:
Letisztult kubusok:

A kosár nagyon romantikus:
Az almás láda őrület ide is begyűrűzhet. 
Az előre kialakított, épített polcok nem csak a hagyományos, hanem a falba épített tartályok esetében is klasszak.
De törülközőtartónak is ideális a felület:
Bár az egyedileg megkomponált "csendéletek" sokkal közelebb állnak hozzám, lehet, hogy valakinek egy kész termék jobban bejön. Külföldön nagy a kínálat WC állványokból, itthon nagyobb szalonokban érdemes rákérdezni. 
Jó WC dekorálást kívánok Nektek! :)

Képek: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt

SHARE:

2013. szeptember 25., szerda

Tanácstalan verebek

Forrás: itt
SHARE:

Mai vatera: kedvenc székeim

Megint a Vaterán nézelődtem, most szék ügyben bukkantam egy csomó klassz darabra, gyorsan meg is osztom Veletek, hátha... :)

Ezt a Thonet párt nézzétek meg gyorsan! Tök felújítva csak 20.000 Ft (30.000 Ft villám áron, ha nem akartok licitálni). Ha nem lenne már ezer székem, azonnal megvenném. ITT leütheted. 

Berakhatnátok például egy modern fürdőszobába... :)
Egész más stílus, de ez is nagyon szexi... :) A provence hangulat még mindig tartja magát, és ehhez a fotelpárhoz nem kell már hozzányúlni. 2 db 50.000 Ft-ért (vagy 70.000 Ft villámáron) ITT
Mit tud egy ilyen, ha jó helyre kerül! :)
Über-kedvenc csőszékek tök olcsón. Kicsit értelmetlen a hirdetés, a négyet együtt 22.000 Ft-ra tartja, de ha darab kell, 4000 Ft-ért adja. Érdemes tehát egyesével kérni... :) ITT.
Nézzétek, ez itt a Hooper ház, amely 1960-ban készült el, és nyilván az eredeti Breuer Marcel székekkel van berendezve. Ha jól megnézitek, simán lehet, hogy a vaterások is azok... :)
Trendi retro kárpitos szék. Csak egy új  huzatot igényel, és a nappali/étkező csoda darabjává válik. 5000 Ft/db, kettő van belőle. ITT
Hangulatra lehet belőle akár ilyesmi: 
És még egy csőszék, vagyis inkább cső fotel. Mintha szerepelt volna korábban is, de hát még mindig eladósorban van, és én meg még mindig megvenném, de nagyon... 25.000 Ft/pár ITT
Valahogy így nézne ki, de csak az asztalfőre raknám őket, hiszen ezeknek karfájuk van. :)
Milyen király lenne a két csővázas mellett négy ebből, ugyanolyan színű huzattal megoldva. Csapjatok le rájuk, 10 db elérhető Budaörsön, 6000 Ft/db-ért. Ez a grátisz bútora a mai posztnak, ugyanis a címmel ellentétben az apródról néztem ki... :) ITT 
Aztán, meséljétek el, ha megvettétek valamelyiket, hadd örüljek Veletek! :)

Képek: itt, itt, itt és itt
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.